SEGRE

CATALUNYAESPANYA

Dos noves morts a Catalunya eleven el total acumulat fins a 12.551

L'Estat notifica 2 defuncions i 118 contagis

Personal del Servei Canari de Salut prepara una ambulància.

Personal del Servei Canari de Salut prepara una ambulància.EFE/ ELVIRA URQUIJO A

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les funeràries havien registrat fins ahir diumenge 12.551 morts acumulades a Catalunya per coronavirus, dos més que en l’últim balanç: 6.851 en hospital o centre sociosanitari, 4.097 en residència, 795 en domicili, i la resta són casos no classificables per falta d’informació. El comunicat de la conselleria de Salut amb el balanç diari de defuncions i afectats parteix de la informació de les funeràries, que declaren diàriament els casos de difunts amb coronavirus.

Fins ara hi ha hagut 71.366 casos positius de coronavirus SARS-CoV-2 confirmats per prova diagnòstica (test ràpid o PCR): 193 més que en el recompte anterior. Del total de casos, 4.148 han estat hospitalitzats en estat greu (actualment 57), i les altes hospitalàries són ara 39.588.

No va registrar decessos dissabte passat, per primera vegada des de l’inici de la crisi sanitària

Quant a residències de gent gran, hi ha fins ara 14.964 persones que han donat positiu, i 723 professionals de centres residencials estan en aïllament per sospita o cas confirmat de coronavirus.

Ahir, la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies va retirar “de manera cautelar” a Eulen la gestió de dos residències d’ancians de titularitat pública a Barcelona, després de detectar irregularitats durant l’emergència sanitària (més informació a la pàgina 4).

Mentrestant, en el conjunt de l’Estat, el ministeri de Sanitat va notificar dos morts de pacients amb coronavirus en les últimes 24 hores, que eleven les defuncions de l’última setmana a 13 i el total a 28.343.

Així mateix, ha xifrat en 118 els nous casos diagnosticats en les últimes 24 hores, 73 menys que dissabte.

Dels 118 contagis diagnosticats el dia previ, 14 corresponen a Catalunya (72 el dia anterior) i 20 Madrid (16 menys).

Es dóna el cas que la Comunitat de Madrid no ha registrat morts per coronavirus en les últimes 24 hores, per la qual cosa dissabte va ser el primer dia de la pandèmia en la qual no hi ha hagut defuncions pel virus a la regió.

tracking