SEGRE

FRANÇA COMICIS

L'esquerra gal·la manté París a les municipals

Els Verds aconsegueixen Lió i Estrasburg || La ultradreta s'alça a Perpinyà amb la seua ciutat més gran en vint-i-cinc anys

La socialista Anne Hidalgo va retenir ahir l’alcaldia de París.

La socialista Anne Hidalgo va retenir ahir l’alcaldia de París.EFE/EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’esquerra francesa va aconseguir ahir conservar París i va recuperar Marsella després de 25 anys en la segona volta de les eleccions municipals, que van ser ajornades a causa de la pandèmia del coronavirus. La cita electoral va estar marcada per l’alta abstenció, que segons projeccions podria assolir el seixanta per cent. Ahir es decidien els governs de gairebé 5.000 ajuntaments.

En el pla estrictament polític, la primera notícia després del tancament de les urnes va ser la reelecció del primer ministre Édouard Philippe com a candidat del partit La República En Marxa a El Havre. El contrast és el de la victòria de la socialista i gaditana Anne Hidalgo, reelegida alcaldessa de París després d’aconseguir el suport de la gran majoria dels partits a la seua esquerra. Hidalgo es va imposar clarament (49,5% de vots) a la seua rival conservadora, Rachida Dati (31,7%) i a la candidata de Macron, Agnès Buzyn (14,4%). També hauria guanyat l’esquerra a Marsella amb la candidatura de Michèle Rubirola, cara visible recolzada pels ecologistes. Per la seua part, els Verds van confirmar el seu control de Grenoble i es van imposar també a Lió, Estrasburg, Tours i Besançon. El centrista François Bayrou va ser reelegit com a alcalde de Pau, mentre que el candidat ultradretà, Louis Aliot, va vèncer a Perpinyà, la ciutat més gran que governa la seua formació en vint-i-cinc anys.

tracking