SEGRE

ESNOTICIA

La UE mantindrà les fronteres tancades als EUA, el Brasil i Rússia

Els Vint-i-set encara discutien ahir sobre a quins estats permetran l'entrada dels seus ciutadans || Es treballa sobre un llistat de vint països, inclosa la Xina

La UE encara discutia ahir a quins països mantindria les fronteres obertes.

La UE encara discutia ahir a quins països mantindria les fronteres obertes.EFE/MORELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els estats de la Unió Europea (UE) ultimaven ahir els detalls d’un acord per reobrir l’1 de juliol les fronteres exteriors, tancades des de mitjans de març, per als ciutadans de països on la situació sanitària respecte al coronavirus es consideri segura.

Els Vint-i-set treballen sobre una llista que preveu autoritzar les arribades de tot just una vintena de països, entre els quals hi seria la Xina. En canvi, mantindrà la frontera tancada als EUA, convertit en l’epicentre de la pandèmia, i també al Brasil i Rússia.

En quedarien fora, així mateix, la majoria de països de Llatinoamèrica, considerada per l’Organització Mundial de la Salut epicentre mundial de la pandèmia.

Els ambaixadors dels Vint-i-set van intentar divendres sense èxit arribar a un acord, per la qual cosa la presidència de la UE, que ara ostenta Croàcia, va obrir un període de consultes entre les capitals fins dissabte, temps prorrogat a ahir, amb l’esperança que avui dilluns pugui posar-se en marxa el procediment perquè els estats membres ho aprovin per escrit.

El llistat que es contempla preveu obrir les fronteres als ciutadans d’Austràlia, Algèria, Canadà, Xina, Corea del Sud, Geòrgia, Japó, Marroc, Montenegro, Nova Zelanda, Sèrbia, Tailàndia, Tunísia, Uruguai i Ruanda.

El 90% de les famílies trien Espanya per a les vacances El 90% de les famílies espanyoles apostaran per Espanya per passar les seues vacances aquest estiu, segons l’Estudi sobre hàbits turístics de les famílies viatgeres per a la temporada 2020, en el context de la nova normalitat, realitzat per la iniciativa #EnFamiliaPorEspaña, que té l’objectiu de conèixer el comportament de les famílies espanyoles a l’hora de viatjar després de finalitzar l’estat d’alarma. Un 91% de famílies espanyoles té pensat passar les vacances en una destinació estatal, ja sigui dins de la seua comunitat autònoma, a la Península o a les illes. I sobretot optaran per una destinació per conèixer (64%), combinaran turisme rural i de platja, i elegiran el cotxe (90% dels casos, en almenys un viatge) com a mitjà de transport de preferència, sobretot per la flexibilitat que ofereix (61%).

tracking