SEGRE

ESNOTICIA

Catalunya, amb la mortalitat més alta en majors de 74 anys

En el conjunt de l'Estat, segons un estudi matemàtic || El risc es va situar en un 30% i a tot Espanya va ser del 22 per cent

Test de coronavirus a una usuària d’una residència de Girona.

Test de coronavirus a una usuària d’una residència de Girona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les persones majors de 74 anys que es van infectar de coronavirus a Catalunya van tenir un 30 per cent de risc de perdre la vida, la taxa de mortalitat més alta de tot l’Estat, segons l’estudi matemàtic COVIDModel.es, que ha portat a terme la plataforma #NoMorePandemics.

Al darrere de Catalunya es troben Castella-la Manxa i Madrid. Aquest treball ha analitzat les xifres de contagis i decessos proporcionades per l’Institut Carlos III i l’Institut Nacional d’Estadística i les ha comparat amb les de les comunitats autònomes. Així doncs, la taxa a Catalunya és del 30,27%, gairebé vuit punts per sobre de la mitjana espanyola, que va arribar al 22,3 per cent.

Aquesta diferència no va ser tan destacada en el cas dels menors de 65, ja que les taxes són similars: a Catalunya va ser del 0,18% i al conjunt d’Espanya, del 0,16%. D’aquest mateix estudi es conclou que 1,8 de cada 1.000 persones que es van contagiar de Covid-19 menors de 65 van morir a Catalunya, una taxa de mortalitat que és 168 vegades inferior que en el cas dels majors de 74 anys. A Catalunya la segueixen Castella-la Manxa, la Comunitat de Madrid i Extremadura, les úniques autonomies amb dades superiors a la mitjana en el cas de les persones de la tercera edat. Així mateix, a Castella i Lleó va ser on el risc de morir per Covid-19 va ser més elevat, amb una taxa del 2,76% en conjunt, quan a tot Espanya va ser del 2,17%.

L’estudi confeccionat per la plataforma indica que Castella i Lleó forma part de les comunitats on el risc que ha suposat infectar-se de Covid-19 ha estat més alt, al costat de Catalunya, Madrid, Astúries, Castella-la Manxa, Extremadura i País Basc.

tracking