SEGRE

MÓN

La Unió Europea, disposada a obrir fronteres a la Xina si hi ha reciprocitat

Els Vint-i-set han de dir avui la llista dels 15 països que podran entrar als seus territoris

Diverses persones a l’arribar a la terminal 4 de l’aeroport de Madrid-Barajas.

Diverses persones a l’arribar a la terminal 4 de l’aeroport de Madrid-Barajas.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els estats de la Unió Europea (UE) van finalitzar ahir la llista de països considerats “segurs” que a partir de juliol reobriran les fronteres, tancades des de mitjans de març per evitar la propagació del coronavirus. En aquesta llista inicial no figurarien ni els Estats Units, que s’han convertit en l’epicentre de la pandèmia i el país més afectat per la mateixa, ni tampoc Rússia, així com Cuba i el Brasil. En canvi sí que hi estarien inclosos el Marroc i la Xina, encara que en aquest últim cas la seua inclusió estarà subjecte a reciprocitat.

Croàcia, que fins avui ostenta la Presidència del Consell de la UE, va llançar un procediment escrit i ha donat de termini fins aquest migdia perquè els Vint-i-set puguin donar el vistiplau al document.

En cas de tirar endavant, els primers a poder entrar a la UE seran els que viatgin des d’Algèria, Austràlia, Canadà, Japó, Montenegro, Marroc, Nova Zelanda, Ruanda, Sèrbia, Corea del Sud, Tailàndia, Tunísia, Geòrgia, la Xina i Uruguai, l’únic país de Llatinoamèrica inclòs a la llista.

En el cas dels Estats Units, que s’han quedat fora de la llista a ministra d’Afers Exteriors, Arancha González Laya, va assegurar que no ha tingut coneixement que aquest hagi exercit pressió perquè la Unió Europea li obrís les fronteres.

tracking