SEGRE

XINA MOBILITZACIONS

Centenars de detinguts en l''estrena' de la llei de Seguretat

En les protestes a Hong Kong

Agents hongkonguesos porten detingut un dels manifestants.

Agents hongkonguesos porten detingut un dels manifestants.JAYNE RUSSELL /ZUMA WIRE/DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 300 persones van ser arrestades ahir en les manifestacions celebrades a Hong Kong contra la imposició de la nova llei de Seguretat Nacional coincidint amb el vint-i-tresè aniversari del retorn de l’antiga colònia britànica al domini xinès. La policia va dur a terme aquests arrestos en el marc de les protestes contra la nova llei, que va congregar milers de persones a Hong Kong malgrat la prohibició expressa de les autoritats hongkongueses. Agents antiavalots de la policia van carregar amb gasos lacrimògens per dissoldre les concentracions a Causeway Bay. En aquesta zona i a Wan Chai les protestes s’han saldat amb danys a diverses botigues.

La norma enumera quatre categories de delictes: secessió, subversió, terrorisme i col·lusió amb un país estranger o elements externs per posar en perill la seguretat nacional.

La pena màxima per a cada delicte és la cadena perpètua encara que la sentència suggerida per a alguns delictes menors és de tres anys de presó.

D’altra banda, Taiwan va inaugurar una oficina per ajudar els hongkonguesos que desitgin emigrar en resposta a la controvertida llei xinesa.

tracking