SEGRE

PROCÉS JUSTÍCIA

El Suprem apartarà un jutge que havia de revisar la pena de Torra

Va demanar abstenir-se després de ser nomenat membre de la Junta Electoral || El Tribunal rebutja la recusació d'11 magistrats plantejada pel president del Govern

Imatge d’arxiu de la pancarta que penjava del balcó de la Generalitat.

Imatge d’arxiu de la pancarta que penjava del balcó de la Generalitat.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Suprem ha acceptat l’abstenció presentada pel magistrat Miguel Colmenero com a ponent del recurs de cassació que va interposar el president de la Generalitat, Quim Torra, contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que el va condemnar a un any i mig d’inhabilitació per desobediència per no retirar els llaços grocs del Palau de la Generalitat. El magistrat va demanar apartar-se del cas després d’haver estat nomenat membre de la Junta Electoral Central, l’òrgan que va ordenar a Torra retirar les pancartes.

Tanmateix, la Sala Penal no ha admès la recusació demanada pel president contra onze dels tretze magistrats de la mateixa sala i que havia de debatre sobre l’abstenció de Colmenero. La defensa del mandatari va intentar recusar-los per falta d’imparcialitat, però el ple ha optat per ni tan sols tramitar la petició argumentant que les “causes que s’invoquen són arbitràries i no tenen relació amb l’objecte del plet”.

D’altra banda, un jutjat de Barcelona ha condemnat un home a pagar una multa de 1.200 euros per un delicte lleu d’amenaces contra Carles Puigdemont, a qui va insultar i desitjar que el violessin a la presó en un vídeo difós a través de xarxes socials a dalt d’un cavall el mes de març del 2018.

Això els permetria accedir a la semillibertat i només haurien de tornar a la presó a dormir els dies feiners. El termini per proposar-ho expira el 9 de juliol. Si es proposa el canvi de grau, haurà de ser validat pel servei de classificació format per funcionaris del departament de Justícia.

La decisió podrà ser recorreguda per la Fiscalia en primer lloc davant del jutjat de vigilància penitenciària i com a últim recurs davant del Tribunal Suprem.

Presons decidirà en dies el tercer grau dels presos Les juntes de tractament penitenciari de les presons de Lledoners, Wad-Ras i Puig de les Basses està previst que en els propers dies es pronunciïn sobre la proposta de concessió del tercer grau als presos del procés.

tracking