SEGRE

POLÍTICA CATALANA

Puigdemont trenca amb el PDeCAT i crearà un nou partit per “accelerar el procés”

Reivindica les sigles de JxCat sense esperar al final del debat intern al Partit Demòcrata || “És hora de la generositat i d'abandonar tensions estèrils i mirades egocèntriques”, defensa el seu manifest

Carles Puigdemont vol aglutinar el catalanisme independentista en un nou partit.

Carles Puigdemont vol aglutinar el catalanisme independentista en un nou partit.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carles Puigdemont ha anunciat la presentació de la seua nova formació i ha convocat l’assemblea constituent per al pròxim 25 de juliol. Ho ha fet a través d’un manifest publicat a Twitter, que també han compartit el president de la Crida, Jordi Sànchez, consellers del Govern com Meritxell Budó o Damià Calvet i els presos del PDeCAT.

L’objectiu és convertir Junts per Catalunya en el seu partit, que defineixen com una “eina transversal, plural i eficaç” al servei de la República i les persones. Puigdemont obvia així el president i la majoria de la direcció del PDeCAT, David Bonvehí, que volia mantenir les negociacions.

Presenta un manifest amb mig centenar de firmes, entre elles Postius, Violant Cervera, Anna Geli o Forné

Puigdemont i el seu entorn han fet públic el manifest Junts, per Catalunya, compartit a la xarxa amb l’etiqueta #JoTambéHiSeré. Reivindica d’aquesta manera les sigles de JxCat, que són propietat del PDeCAT. De fet, la guerra es manté oberta i, lluny d’atansar posicions, Puigdemont ha anunciat la creació d’un partit nou que aglutinarà l’espai de JxCat sense esperar a resoldre el debat intern del Partit Demòcrata.

“Assumim la responsabilitat d’impulsar la constitució en forma de partit l’espai polític que des del desembre del 2017 s’ha articulat al voltant de Junts per Catalunya”, assenyala el manifest. Interpel·la les persones que creuen que l’Estat no té “cap voluntat de reformar-se”, amb la finalitat que se sumin al projecte, i es comprometen a “accelerar el procés”.

“És l’hora de la generositat i la responsabilitat, el moment d’abandonar tensions estèrils i mirades sovint massa egocèntriques i enfocades al petit espai de cada un”, afirma.

Entre els signants hi ha els lleidatans Toni Postius, Violant Cervera, Anna Geli i Josep Maria Forné. En total són una cinquantena de persones entre les quals també destaquen absències com les del president, Quim Torra.

Els de Bonvehí recorden que són els amos de la marca JxCat El PDeCAT recorda que té la propietat de la marca de Junts per Catalunya. Fonts de la direcció del Partit Demòcrata van explicar que la formació de David Bonvehí està preparada per presentar-se a les eleccions, si cal, en solitari. El PDeCAT avisa així Carles Puigdemont –encara que associat al PDeCAT–, que ha anunciat que crearà la nova formació sense esperar que es desencallin les negociacions entre el Partit Demòcrata i la Crida. Bonvehí i Puigdemont van parlar per última vegada divendres passat, quan l’executiva va rebutjar la proposta dels presos de crear un partit nou. Bonvehí manté “màxim respecte” per totes les formacions que es creïn. La direcció del PDeCAT insisteix que el partit continuarà fent acció política, al marge de les decisions d’altres.

tracking