SEGRE

PROCÉS CONGRÉS

El Consell per la República prepara la “confrontació contra l'Estat”

Per “culminar l'1 d'octubre d'una manera pacífica” || Posa en marxa una identitat digital per als seus membres i una aplicació perquè puguin votar

Carles Puigdemont va presidir la reunió del Consell que es va fer ahir a la Catalunya Nord.

Carles Puigdemont va presidir la reunió del Consell que es va fer ahir a la Catalunya Nord.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quatre mesos després que Carles Puigdemont instés en un multitudinari acte celebrat a Perpinyà a iniciar la “lluita definitiva” cap a la independència, el Consell per la República va tornar a fer una crida ahir als ciutadans a “preparar-se per “confrontar” l’Estat” i “culminar el procés que es va començar l’1 d’octubre del 2017”. Així ho va anunciar ahir l’exconseller i vicepresident de l’organisme, Toní Comín, després d’una reunió celebrada en aquesta ciutat de la Catalunya Nord presidida per Puigdemont i a la qual també van assistir l’eurodiputada Clara Ponsatí i representants d’ERC i altres entitats sobiranistes.

Comín va voler reiterar el “caràcter pacífic” de la confrontació malgrat que va matisar que “és impossible” culminar el procés independentista “sense un cert grau d’enfrontament” amb l’Estat. “El vot d’ordre que ens van encarregar a l’acte multitudinari de Perpinyà va ser que ens preparéssim. Doncs ara volem fer-ho efectiu”, va assenyalar, abans d’afegir que és de vital importància deixar clars els “continguts i les condicions” sobre els quals es fonamentarà aquesta “lluita”, encara que no va oferir més detalls.

El Consell vol reunir al setembre l’Assemblea de Representants Fundacionals

A més d’apostar per tirar endavant aquesta confrontació, el consell de govern també va aprovar un model d’identitat digital per als seus membres, que ja són prop de 90.000. Aquest document digital establirà “el catàleg de drets que es deriven del fet de ser membre del Consell” mitjançant una nova aplicació mòbil que podran descarregar-se. Un dels principals objectius d’aquesta app és permetre que aquests participin en “el primer procés de participació política anomenat La República compartida” I que es basarà en una consulta sobre el pla de govern que ha de seguir el Consell.

Així mateix, es va acordar convocar l’Assemblea de Representants Fundacional durant la primera quinzena de setembre. Aquest ens, format pels diputats del Parlament compromesos amb el mandat de l’1-O, haurà de debatre i aprovar el Reglament del Consell i el règim electoral d’acord amb el qual se celebraran les primeres eleccions per formar la primera Assemblea de Representants.

Aquesta reunió del Consell per la República va arribar amb un horitzó electoral encara obert i la mateixa setmana que, en ple bloqueig de les negociacions entre el PDeCAT i la Crida, Puigdemont va anunciar la creació del nou partit per aglutinar l’espai de JxCat.

tracking