SEGRE

ESPANYA

Sánchez insta a “sortir al carrer” sense por per reactivar l'economia

Assegura que les institucions estan ara “més ben dotades” per detectar rebrots

El president Pedro Sánchez acompanyat de Gonzalo Caballero ahir en un acte a la Corunya.

El president Pedro Sánchez acompanyat de Gonzalo Caballero ahir en un acte a la Corunya.FLICKR/PSOE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Pedro Sánchez, va considerar ahir que malgrat que “no han d’abaixar la guàrdia”, ja que el virus continua circulant, els ciutadans no poden viure “tenallats per la por” i han de sortir als carrers per aconseguir que l’economia remunti.

En una visita a la Corunya, amb motiu de les eleccions autonòmiques del cap de setmana que ve, el mandatari va assegurar que els rebrots que puguin generar-se es detecten abans, ja que les institucions estan “més ben dotades” per fer-ho. “Cal sortir al carrer, cal recuperar l’economia i ser conscients que l’Estat avui està molt millor per lluitar contra el virus”, va asseverar el president.

En aquest sentit també va posar en relleu l’acord per a la reactivació econòmica i l’ocupació firmada pel Govern amb els agents socials perquè, “una vegada que s’ha vençut la pandèmia i que el virus està controlat”, es reactivi l’economia.

Quant a l’escenari post-Covid el mandatari també va lamentar que el PP s’“autoexclogués” dels acords per a la reconstrucció. Davant d’aquestes acusacions el líder popular, Pablo Casado, va assegurar que li serà molt difícil arribar a acords amb l’Executiu si aquest no abaixa els impostos de cara al pla de recuperació econòmica.

Illa reconeix que es va actuar tard al creure que el virus no arribaria El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va reconèixer ahir que potser va pecar d’arrogància al creure que el Covid no arribaria a Europa i va dir que sabent el que sap ara, creu que el Govern hauria d’haver actuat abans. Tot i així va afegir que no només Espanya va arribar tard a aplicar mesures sinó que això va ser així “a tot el món”. Malgrat això, va celebrar que “ara hi ha més consciència de la necessitat d’un sistema nacional de salut ben dotat” i s’ha demostrat que la descentralització sanitària és “una fortalesa del sistema”.

tracking