SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Alta tensió en el si de JxCat

Els afins a Carles Puigdemont intenten convèncer la resta de membres que s'uneixin al seu nou partit || Bonvehí aposta per crear “una força central”

Jordi Sànchez.

Jordi Sànchez.EP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Junts per Catalunya (JxCat) passa per unes turbulències que han dividit el partit en dos fronts i amb dos visions molt diferents per al futur de la formació. D’una banda, hi ha els més afins de Puigdemont, amb el president de la Crida Nacional per la República i condemnat per l’1-O al capdavant, Jordi Sánchez, que aposten per una via rupturista. A l’altre costat hi ha la directiva del Partit Demòcrata Català (PDeCat), les restes de l’antiga CiU, encapçalat per David Bonvehí i que aposta per crear una “força central que governi bé”. En aquest sentit, Sánchez va dir ahir que els electes de JxCat “han de saber que el seu lloc està en el projecte que encapçala Puigdemont”. Segons el president de la Crida, aquest projecte “és obert i té vocació de ser majoritari i és el que millor representa el que els va permetre ser elegits”. També va afirmar que el partit hauria de tenir una ideologia de centre progressista.

Per la seua part, Bonvehí va avisar que “no es pot entendre JxCat sense el PDeCat” i ha fet una crida a sumar forces en un acord de confluència entre les forces independentistes d’aquest espai. Va considerar que “l’excepcionalitat de JxCat ja ha passat” i que ara “hi ha la necessitat de comptar amb una força central que governi bé les institucions”. Sobre el nou partit polític que ha anunciat Puigdemont, Bonvehí va lamentar que no s’esperava que “naixés un nou instrument sense l’aval d’una part de JxCat que és el PDeCAT”.

L’excoordinadora del PDeCat, que ha impulsat un nou partit polític que descarta la independència de Catalunya de forma unilateral en contraposició amb la línia de “confrontació” de l’expresident Carles Puigdemont, va subratllar que “aquesta política útil per a ciutadans en qualsevol àmbit institucional” que desplega el PNB és un “model” per al PNC.

Pascal defensa ser com el PNB per ser un partit “útil”

La secretària general del Partit Nacionalista de Catalunya (PNC), Marta Pascal, va assenyalar ahir el PNB com un “model d’inspiració” per la seua política “útil”, una aposta que aquesta nova formació vol “liderar” en les pròximes eleccions catalanes sense renunciar a la reivindicació d’un referèndum pactat.

Jordi Sànchez.

Jordi Sànchez.EP

tracking