SEGRE

ESPANYA ELECCIONS AUTONÒMIQUES

Autogovern i Covid-19 centren la campanya a Galícia i País Basc

Sánchez promet reforçar l'autogovern basc i PP i Cs busquen els “decebuts” amb PSOE i PNB || Els sondejos donen una victòria folgada a Urkullu i a Feijóo

Pedro Sánchez, amb la candidata del PSOE a Euskadi, Idoia Mendia.

Pedro Sánchez, amb la candidata del PSOE a Euskadi, Idoia Mendia.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els partits afronten l’última setmana de campanya per a les eleccions d’Euskadi i Galícia, que ahir va estar marcada per la promesa del president del Govern, Pedro Sánchez, de reforçar l’autogovern basc i el confinament de la comarca gallega d’A Mariña. Així mateix, quan falta una setmana per a les eleccions, els sondejos donen una victòria folgada tant a Iñigo Urkullu (PNB) com a Alberto Núñez Feijóo (PP), aquest últim per majoria absoluta. En aquest sentit, Sánchez es va comprometre ahir a reforçar l’autogovern a Euskadi, però un “autogovern transversal” en “el qual càpiga tota la societat” i on “primi la igualtat davant de la identitat”.

Per la seua part, els dirigents estatals de PP i Ciutadans, Pablo Casado i Inés Arrimadas respectivament, van fer una crida al votant que s’havia sentit “decebut” amb el PNB i el PSOE. Al seu torn, Urkullu va demanar una participació massiva als comicis “per poder superar la crisi del coronavirus”, i Bildu va dir que defensarà “una sanitat i educació millors i el dret a decidir”.

L’oposició gallega carrega contra Feijóo per la gestió del confinament de la comarca d’A Mariña

A Galícia, Feijóo va dir que diumenge “s’ha d’elegir entre un vaixell sense rumb o amb rumb” i que prendrà “les decisions necessàries” per protegir els ciutadans d’A Mariña (vegeu la pàgina 6) i el socialista Gonzalo Caballero va dir que el tema “se li n’ha anat de les mans” al govern gallec.

El seu homòleg de Galícia En Comú-Anova Mareas, Antón Gómez-Reino, va demanar a Feijóo que “deixi de jugar amb la salut”, mentre que el BNG va demanar suspendre les eleccions a A Mariña.

Pedro Sánchez, amb la candidata del PSOE a Euskadi, Idoia Mendia.

Pedro Sánchez, amb la candidata del PSOE a Euskadi, Idoia Mendia.EFE

tracking