SEGRE

COVID

Un contagi en la Generalitat valenciana, importat de Lleida, obliga a confinar quatre funcionaris

Un contagi per Covid-19 detectat a la Conselleria de Justícia i Interior de la Generalitat valenciana, importat de Lleida, ha obligat a confinar quatre funcionaris i a desinfectar la seu de l’Administració valenciana

Imatge d’un dels controls a la carretera dels Mossos.

Imatge d’un dels controls a la carretera dels Mossos.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un contagi per Covid-19 detectat a la Conselleria de Justícia i Interior de la Generalitat valenciana, importat de Lleida, ha obligat a confinar quatre funcionaris i a desinfectar la seu de l’Administració valenciana.

En concret, la persona encomanada de coronavirus és una empleada pública que treballa en un departament de la Conselleria de Justícia de la Generalitat i que hauria estat en contacte amb un familiar que resideix a Lleida que també hauria patit la Covid-19, segons han confirmat a Europa Press fonts coneixedores. L’empleada va avisar el passat 1 de juliol als seus superiors que no es trobava bé i va assenyalar que havia estat amb un familiar que presentava símptomes compatibles amb coronavirus. En aquell moment va anar als serveis sanitaris, on se li va comunicar que li anaven a practicar una prova diagnòstica. Per part de la conselleria se li va indicar que no es presentés en el seu lloc de treball fins conèixer el resultat, que es va conèixer definitivament dissabte, 4 de juliol, sent positiu.

El cas va ser comunicat immediatament a l’Institut Valencià de Seguritat i Salut en el Treball, els experts del qual van dictar el protocol que s’ha seguit a tota hora, ha apuntat conselleria.

Així, seguint indicacions de l’Invassat, es va posar en quarantena de deu dies altres funcionaris que mantenien un estret contacte amb l’afectada i que se sotmetran a les proves de diagnòstic que realitzarà el Servei Valencià de Salut, ja que des de fa més de dos mesos es proporcionen màscares, pantalles facials i guants als treballadors que el sol·liciten i són a la seua disposició dosificadors de gel hidroalcohòlic i es guarden les mesures de separació entre els llocs de treball.

Rere el positiu, així mateix, diumenge es va procedir a desinfectar tota la planta de l’edifici on la funcionària amb Covid realitzava la seua tasca, així com les zones comunes que freqüentava.

Els quatre empleats públics en quarantena es troben en situació de baixa laboral, tal com estableix la normativa vigent.

tracking