SEGRE

ESNOTICIA

Madrid i Lisboa exigeixen a la UE almenys 750.000 milions

Funeral sense Sánchez per les víctimes

El Louvre va recuperar ahir l’activitat, però amb molts menys visitants del que és habitual.

El Louvre va recuperar ahir l’activitat, però amb molts menys visitants del que és habitual.JAN SCHMIDT-WHITLEY /LE PICTORIUM / DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i el primer ministre portuguès, António Costa, van sumar forces ahir davant de la negociació del Fons de Recuperació Europeu, i van exigir que s’aprovi al juliol i no baixi de la proposta que va fer la Comissió: 750.000 milions d’euros.Sánchez i Costa es van reunir a Lisboa per preparar la cimera del 17 i 18 de juliol i van comparèixer per donar un missatge comú, com és que l’import del fons ha de ser “com a mínim” –en paraules de Sánchez– el proposat per la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, i que no hi pot haver dures condicions per al seu repartiment. “Ni xec en blanc ni una nova troica”, va dir Costa.

Ni Sánchez ni Pablo Iglesias no van acudir ahir al funeral a la catedral de l’Almudena per les víctimes del coronavirus, al qual sí que van anar els reis i les seues filles. El Govern central va estar representat per la vicepresidenta Carmen Calvo. El vicepresident de la Conferència Episcopal Espanyola i cardenal arquebisbe de Madrid, Carlos Osoro, va destacar la “lliçó de solidaritat” que han donat moltes persones durant la pandèmia i va cridar a ser “germans davant el sectarisme, la crispació i l’enfrontament”, durant la cerimònia religiosa per les víctimes de la pandèmia.

tracking