SEGRE

ESNOTICIA

Pla amb 96 milions per afrontar una possible onada en residències

Reforç de personal especialitzat i reserva de places per sectoritzar i aïllar

Quim Torra, en la visita a la Fundació Catalònia Creactiva.

Quim Torra, en la visita a la Fundació Catalònia Creactiva.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Salut, Alba Vergés, i el de Treball, Chakir el Homrani, van presentar ahir el pla de contingència de les residències de 96 milions d’euros davant d’una possible segona onada de la pandèmia del coronavirus a la tardor.

Vergés va dir que 15 milions es destinaran a reforçar l’atenció primària, amb 450 nous professionals que faran seguiment dels residents dels centres a Catalunya. Es reforçaran amb la contractació de 500 llits amb una inversió de 25 milions que, segons el seu parer, és imprescindible.

El Homrani va detallar l’àmbit social del pla, amb una inversió de 56 milions, destinats a reservar fins a 2.800 places sense ocupar a Catalunya perquè els centres puguin “implantar mesures de sectorització i aïllament amb èxit”.

Aquesta partida també inclou contractacions: 1.800 gerocultors, 370 infermeres per reforçar el servei nocturn i 219 tècnics per treballar al departament, així com reforçar les funcions del responsable higienicosanitari i de la formació de tota la plantilla.

El pla de contingència també inclou “una major preparació respecte al material amb una previsió d’existències de fins a quatre setmanes a tots els equipaments i amb equips de protecció individual (EPI) per als treballadors·, va explicar Alba Vergés.

A la Fundació Catalònia Creactiva, va dir que l’Executiu s’ha preparat per fer front al Covid-19 però va insistir que “hem de ser capaços de respondre, seguir el criteri dels experts i amb la voluntat de superar aquestes crisis, aplicant en cada moment les solucions que millor permetin tirar cap endavant”.

Torra defensa que tots els brots “estan controlats”

El president de la Generalitat, Quim Torra, va defensar ahir que tots els brots de la pandèmia de coronavirus que hi ha a Catalunya “estan controlats” i se’ls està fent un seguiment intens.

tracking