SEGRE

SUCCESSOS MADRID

Una dona mata el seu fill de cinc anys i se suïcida en un hostal

Pel que sembla, la mare temia que li retiressin la custòdia del nen || El Suprem confirma dos anys de presó a l'home que va sacsejar un nadó fins a morir

Vista de l’Hostal Levante al carrer Postigo de San Martín del districte Centro de la capital.

Vista de l’Hostal Levante al carrer Postigo de San Martín del districte Centro de la capital.EFE/RODRIGO JIMÉNEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional va trobar ahir al matí els cadàvers d’una dona de 35 anys i el seu fill de 5 en un hostal del centre de la capital, al costat de la madrilenya plaça del Callao, víctimes de mortes violentes, segons van informar fonts policials.

Van ser els responsables de l’hotel residència Levante, situat al número 6 del carrer Postigo de San Martín, que van trucar a la Policia quan van comprovar que els inquilins d’una de les seues habitacions no responien a les trucades. Fins al lloc van acudir diversos agents, que van trobar els cossos sense vida a les 10.20 hores d’ahir dilluns.

Les primeres investigacions apunten a un desequilibri mental de la mare

La mare, de nacionalitat espanyola, i el nen van arribar a l’hostal dissabte i “van actuar amb total normalitat” però diumenge no havien escoltat sorolls a l’habitació, per la qual cosa van decidir trucar a la Policia, segons van dir als periodistes els responsables de l’establiment, que van confirmar que era la primera vegada que s’allotjaven allà.

Segons les primeres indagacions a l’espera de confirmació, la dona podria haver matat mitjançant asfíxia el seu fill la nit de dissabte o el matí de diumenge i després haver-se tret la vida, com apuntaria la disposició dels cossos trobats a l’escena del crim. Al costat dels cadàvers hi havia restes de pastilles, entre les quals ansiolítics, que podrien haver estat utilitzats per la progenitora per acabar amb la seua vida o amb la del petit. La dona havia deixat en una taula una nota explicant el motiu del fillicidi, van indicar les mateixes fonts, i pel que sembla temia que li retiressin la custòdia del menor.

D’altra banda, el Tribunal Suprem ha confirmat la condemna de dos anys de presó que va imposar la Secció Primera de l’Audiència Provincial de Madrid a un home per acabar amb la vida d’una nadó de cinc mesos, després de sacsejar-la, i que cuidava l’any 2015 a la localitat d’Alcorcón. Avala la sentència emesa en primera instància per l’Audiència Provincial de Madrid a l’entendre que sacsejar amb violència el nadó “és prou prova que va ser el causant de la mort i que va actuar amb imprudència greu”.

Els fets es remunten al març del 2015, quan el condemnat cuidava una nadó de 5 mesos d’edat en un domicili d’Alcorcón i, en un moment donat i sense que consti la raó, l’home va sacsejar la petita “no sent conscient de la transcendència i possibles greus conseqüències de la seua acció”, que van provocar-li la mort.

tracking