SEGRE

ESNOTICIA

Sánchez i Conte apressen la UE a tancar un pacte ja sobre els fons

Adverteixen contra retallades de transferències europees || Merkel demana “concessions de tots” per tancar l'acord en la pròxima cimera per a la recuperació

El primer ministre de la República Italiana, Giuseppe Conte, i Pedro Sánchez, ahir, en roda de premsa.

El primer ministre de la República Italiana, Giuseppe Conte, i Pedro Sánchez, ahir, en roda de premsa.EDUARDO PARRA / EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i el seu homòleg italià, Giuseppe Conte, van coincidir ahir en la necessitat urgent que la Unió Europea arribi a un acord per aprovar el fons de recuperació després del Covid-19 i van demanar unitat entre els socis europeus.

“La pressa és clau”, ja que si es retarda “l’abast de la resposta no serà la mateixa”, va dir Conte durant una roda de premsa conjunta dels dos mandataris, idea amb què va coincidir el polític espanyol, que va afirmar que el “juliol han de ser el mes de l’acord”.

Els Vint-i-set fa setmanes que negocien l’aprovació d’un fons de recuperació, davant de la crisi sanitària i econòmica derivada de l’expansió de la pandèmia del coronavirus i que la Comissió proposa que sigui de 750.000 milions d’euros, dels quals 500.000 milions serien subvencions a fons va perdre directes i els 250.000 restants, a préstecs.

Sánchez va afirmar, en aquest sentit, que “no hi ha d’haver objecció” a l’hora d’utilitzar eines com el Mecanisme Europeu d’Estabilitat (MEDE), perquè “no té sentit que es creïn instruments que després faci vergonya utilitzar”.

Els dos dirigents defensaran conjuntament que el fons europeu de recuperació post-Covid inclogui transferències per 500.000 milions d’euros, tal com ha proposat la Comissió Europea, tenint en compte que tot l’aprovat fins ara per frenar l’impacte econòmic de la pandèmia són préstecs.

Per la seua part, la cancellera alemanya, Angela Merkel, va demanar que totes les parts facin “concessions” en les negociacions sobre el fons de recuperació econòmica de la Unió Europea per aconseguir “aviat” un acord, fins i tot abans de l’aturada estiuenca, per donar una resposta conjunta a situació “extraordinària”.

El ministeri espanyol de Sanitat va registrar ahir 257 nous positius de Covid-19, cosa que situa en 252.513 les persones que s’han infectat, amb 28.396 de morts. Mentrestant, Itàlia va sumar 15 noves defuncions per la pandèmia de Covid-19, que deixa en el país més pacients recuperats que nous contagis i que manté la Llombardia com el seu principal focus. A més, s’han comptabilitzat 193 nous casos, la qual cosa eleva el total a 34.914 defuncions i 242.149 contagis.

tracking