SEGRE

ESNOTICIA

Els brots disparen els positius en ple cap de setmana electoral

Preocupen els registrats a Catalunya, Galícia, País Basc i Aragó || La ciutat de Barcelona registra més de dos-cents casos en les últimes 24 hores

Sanitaris de l’Hospital Públic d’A Mariña a Burela, Lugo, fan proves PCR.

Sanitaris de l’Hospital Públic d’A Mariña a Burela, Lugo, fan proves PCR.EFE/ELISEO TRIGO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els brots de coronavirus a Espanya segueixen en augment, la qual cosa ha provocat que es disparin els positius a les portes d’un cap de setmana marcat per les eleccions a Galícia i Euskadi. A la ciutat de Barcelona s’han registrat 204 casos nous en les últimes 24 hores. Un dels brots que més atenció han centrat aquests dies és el d’A Mariña, a Lugo, on s’han registrat uns altres 17 positius i ja són 182, encara que tots ells s’han donat en contactes que ja estaven aïllats, per la qual cosa sembla que el brot “està delimitat”.

El País Basc és l’altra comunitat amb un dels brots que han centrat també l’atenció aquests últims dies –el d’Ordizia, que ha assolit 69 contagis des que va ser identificat, onze més que ahir– i que viurà demà la seua jornada electoral.

Aragó és la comunitat, al darrere de Catalunya, que més casos de coronavirus ha reportat en les últimes 24 hores, un total de 68.

Per la seua part, Andalusia ha registrat en l’última jornada un nou brot a Màlaga, amb cinc encomanats, encara que el nombre total de brots actius descendeix a disset perquè per primera vegada se n’han superat dos, el de Lepe (Huelva) i un altre a Almeria.

A Madrid, se n’han notificat dos de nous, originats en un entorn familiar i en una empresa de la capital.

A Euskadi, uns 200 bascos, no només del brot d’Ordizia, amb infecció activa tampoc no podran votar i els contactes estrets amb PCR negativa i que estan en aïllament preventiu ho hauran de fer amb mesures d’“extrema” seguretat, preferentment amb el vot preparat de casa i en les hores de menys afluència.

En aquest sentit, experts constitucionalistes veuen “raonable” la prohibició, al ser un problema de salut pública. Apunten, tanmateix, que les autoritats electorals haurien d’arbitrar algun sistema per afavorir el vot d’aquests ciutadans.

Galícia i Euskadi prohibeixen votar a 460 electors contagiats El coronavirus ha marcat la campanya electoral a Galícia, en la qual se celebraran demà eleccions autonòmiques, i en què no podran participar aquells que estiguin infectats, un total de 259 segons les dades oficials, ja que estan en quarantena.

tracking