SEGRE

SUCCESSOS AGRESSIÓ

Mor el conductor de bus francès agredit per exigir l'ús de la mascareta

El van apallissar dos joves per no deixar-los pujar

Imatge sobre un altar improvisat en honor del conductor.

Imatge sobre un altar improvisat en honor del conductor.TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Philippe Monguillot, un conductor francès d’autobús de 59 anys, va morir divendres passat després de 5 dies en mort cerebral a l’hospital de Baiona en el qual es trobava ingressat després d’haver rebut una brutal agressió per part de dos joves quan va provar d’impedir que diverses persones accedissin al transport sense portar les obligatòries mascaretes, sense bitllets i portant un gos.

L’home va rebre un cop al cap per part d’un d’ells i posteriorment una intensa pallissa que el va portar a ingressar a l’hospital en mort cerebral. Aquest divendres, després de cinc dies patint aquesta situació, segons va declarar la seua filla Marie Monguillot, de 18 anys, “hem decidit deixar que se’n vagi. Els metges n’eren partidaris i nosaltres també”. A part de Marie, Philippe deixa dos filles més de 21 i 24 anys i la seua dona Véronique, que va anunciar la mort del seu marit a través de xarxes socials: “El meu marit ha mort a les 5.30 pm. RIP, my love.”

A Vigo un conductor d’autobús també va ser agredit per exigir a un viatger utilitzar màscara

Quant als agressors, dos joves de 22 i 23 anys, van ser arrestats i acusats d’“intent d’homicidi voluntari” encara que previsiblement i després de la mort de Monguillot aquesta qualificació sigui modificada i agreujada. Així mateix, dos persones més van ser arrestades aquesta mateixa setmana sota l’acusació de “no prestar ajuda a una persona en perill”.

A Espanya també s’han produït diverses agressions relacionades amb impedir el pas a transports públics o establiments sense portar posada la mascareta. Un d’aquests casos es va produir el mes de juny passat a Vigo quan una persona va ser detinguda després d’agredir també un conductor d’autobús quan va recriminar un usuari que entrés sense portar la màscara.

tracking