SEGRE

TRIBUNALS VIOLACIÓ

A la presó fins a 17 anys per violar una menor a Pineda

Els dos condemnats també van gravar i van penjar a internet l'agressió || No s'hi podran comunicar durant deu anys

Imatge del judici per la violació de la menor a Pineda de Mar.

Imatge del judici per la violació de la menor a Pineda de Mar.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a penes de setze anys i mig i de disset anys i mig de presó als dos acusats de violar en grup a Pineda de Mar una menor i gravar-ho. Els condemna pels delictes d’agressió sexual continuada i descobriment i revelació de secrets, ja que es van penjar vídeos de l’agressió sexual en una xarxa social, segons informa aquest dilluns el TSJC.

Els fets van tenir lloc el 22 de març del 2018 en una masia abandonada, on els dos acusats, llavors amb divuit i vint anys, amb dos menors més, van portar la jove, que en aquell moment tenia 14 anys, i la van violar en grup i ho van gravar amb el mòbil, en presència d’una altra desena de menors. A més, la sala també imposa com a penes afegides pel delicte d’agressió sexual continuat la prohibició de comunicació i aproximació a menys d’un quilòmetre on pugui trobar-se la víctima durant un temps de deu anys superior a la pena de presó imposada.

La Fiscalia havia sol·licitat 164 i 149 anys de presó per als acusats per la violació de la menor

El tribunal també dicta llibertat vigilada, una vegada finalitzi la pena de presó, per deu anys i inhabilitació especial per a qualsevol feina o ofici que comporti contacte amb menors per un període de cinc anys superior a la pena de presó.

Per la pena de descobriment i revelació de secrets, es fixa la pena afegida de prohibició de comunicació i aproximació a menys d’un quilòmetre on pugui trobar-se la víctima durant quatre anys superior a la pena. La sala també els imposa una indemnització conjunta de 32.250 euros.

En el judici, la Fiscalia va demanar 164 i 149 anys de presó per als acusats, mentre que ells van negar haver violat la menor. Van afirmar que ella es va oferir a tenir relacions amb ells, i les seues defenses pretenien acollir-se a una excepció al Codi Penal per a abusos a menors, volent demostrar que la víctima semblava més gran, d’almenys setze anys: a partir d’aquesta edat, les relacions consentides entre un menor i un adult són legals; abans, només si és amb “una persona pròxima al menor per edat i grau de desenvolupament o maduresa”.

tracking