SEGRE

MÓN

Alemanya, preocupada pels brots que pugui portar el turisme

Per joves que no respecten les mesures

Els turistes van generar aldarulls en una zona de lleure de Magaluf.

Els turistes van generar aldarulls en una zona de lleure de Magaluf.TWITTER/ @JULIOBASTIDAG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Sanitat alemany, Jens Spahn, va alertar ahir els ciutadans alemanys, en referència sobretot a aquells que passen o passaran les vacances a les illes Balears, sobre el risc de contagi de coronavirus si no es respecten les mesures de seguretat, higiene i distanciament social.

Spahn, que ostenta la presidència de torn al Consell de Ministres europeu del ram, va posar èmfasi en el fet que “la pandèmia no ha passat, sinó que ara mateix encara hi estem immersos”. I que, segons ell, “el perill d’una segona onada és real” a Europa, especialment en els períodes vacacionals, en què la mobilitat és molt elevada. En aquest sentit, el ministre germànic va mostrar preocupació pels seus compatriotes per les imatges que el cap de setmana passat es van difondre en diversos mitjans on es veien turistes alemanys de festes a Magaluf sense respectar la distància social ni fer ús de les mascaretes, i va declarar que “si hi ha contagi a Mallorca, quan aquests turistes tornin a Alemanya implicaran el virus”. Per tot això, Spahn va assenyalar com a “raonable” la possibilitat d’imposar prohibicions i endurir les mesures de seguretat.

Per la seua part, a nivell mundial la pandèmia segueix veient lluny el pic de contagis, ja que ahir es va tornar a superar el rècord diari de positius després de comptabilitzar-se més de 230.000 nous casos fins a sobrepassar els 12,7 milions, a més de 566.000 defuncions. En aquest sentit, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va advertir que la pandèmia, l’epicentre de la qual es troba actualment a Amèrica, pot “anar a pitjor” si els governs no prenen mesures més serioses per combatre-la

tracking