SEGRE

POLÍTICA EUROPA

Confirmen la victòria de l'ultraconservador Duda a Polònia

Andrzej Duda.

Andrzej Duda.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Electoral de Polònia (PKW) va informar ahir que l’actual mandatari del país, l’ultraconservador Andrzej Duda, ha aconseguit imposar-se a la segona volta de les eleccions presidencials de diumenge per un estret marge davant el seu competidor, Rafal Trzaskowski. Amb el 99,97 per cent dels vots escrutats, la PKW va assenyalar que Duda s’ha emportat la victòria en la cita electoral a l’aconseguir el 51,21% dels sufragis, enfront del 48,79% que ha aconseguit el candidat opositor i alcalde de Varsòvia.

La Comissió Electoral va indicar que encara no estaven disponibles totes les dades del vot exterior, incloses les dels ciutadans situats al Regne Unit, segons l’agència polonesa PAP. La participació en aquesta segona volta de les eleccions presidencials s’ha situat en el 68,12% del cens.

Després de conèixer els sondejos a peu d’urna que el situaven diumenge a última hora com a vencedor de la segona volta de les presidencials, el president Duda va agrair des de Twitter el suport rebut. Per la seua part, Trzaskowski va manifestar que “hem estat capaços de despertar-nos, de crear esperança, de construir una campanya clarament cívica. Estic convençut que canviarem Polònia”, va afirmar.

tracking