SEGRE

ESNOTICIA

Els Països Baixos insten Sánchez a buscar solucions dins d'Espanya

El primer ministre neerlandès adverteix que l'acord sobre el fons europeu “no serà fàcil” || Revés a la gira internacional del president socialista

El president Pedro Sánchez amb el seu homòleg neerlandès, Mark Rutte, ahir a la Haia.

El president Pedro Sánchez amb el seu homòleg neerlandès, Mark Rutte, ahir a la Haia.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Pedro Sánchez, va viatjar ahir a la Haia per reunir-se amb el primer ministre dels Països Baixos, Mark Rutte, en el seu objectiu d’aconseguir un “acord ambiciós i solidari” per a un fons europeu d’ajuda contra l’impacte econòmic del coronavirus. No obstant, minuts abans de la trobada el mandatari neerlandès ja va advertir que “no serà fàcil segellar un pacte” i va instar Sánchez a “buscar una solució en clau nacional” a la situació, mantenint el seu discurs d’austeritat contrari als paquets d’ajuda europeus.

Aquest mateix missatge és el que també va traslladar en el seu moment a Itàlia, a l’instar els governs del sud d’Europa a trobar una solució a casa, perquè qualsevol paquet d’ajuts serà un suport a les reformes socioeconòmiques que es prenguin.

Sánchez va recordar al seu homòleg que és “vital” tancar un pacte d’acord amb la magnitud de la crisi

Malgrat tot, el president espanyol va insistir al seu homòleg que és “vital” aconseguir arribar a “una resposta conjunta d’acord amb la magnitud de la pandèmia que ens faci sortir de la crisi amb una Europa més verda, digital i inclusiva” i va considerar que l’actual proposta de la Comissió Europea és un “bon punt de partida per a la negociació”.

Sánchez es veurà avui a Berlín amb la cancellera Angela Merkel, i demà serà rebut pel seu col·lega suec Stefan Löfven. Amb aquests contactes pretén atansar posicions amb altres països europeus de cara a la cimera que se celebrarà a finals de setmana per intentar arribar a un acord sobre els fons europeus.

Suècia, amb els Països Baixos, Àustria i Dinamarca, formen part dels autodenominats països “frugals” que defensen que el fons europeu hauria de brindar només préstecs a tornar i amb reformes nacionals, mentre que la Comissió Europea proposa destinar 250.000 milions a préstecs i 500.000 a ajuts.

Per a aquests territoris, i sobretot per als neerlandesos, “és imprescindible” que els països que vulguin accedir a aquests ajuts “concretin les reformes” econòmiques que portaran a terme perquè “ja hem sentit promeses sobre reformes abans” que posteriorment “no es van arribar a realitzar”.

tracking