SEGRE

ESNOTICIA

Salut demana no sortir de casa als veïns de tres barris de l'Hospitalet

El Govern es limita a recomanacions d'un autoconfinament || Mentrestant, Barcelona suma uns vint-i-cinc focus amb prop de mig miler d'afectats

El barri de la Torrassa és un dels tres més afectats i en els quals es recomana no sortir.

El barri de la Torrassa és un dels tres més afectats i en els quals es recomana no sortir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern prova de reduir els contactes socials a la ciutat de l’Hospitalet del Llobregat per controlar el rebrot de contagis de Covid-19 detectats en els últims dies i que ja afecten tres-centes persones. Per aquesta raó, va recomanar als veïns dels barris de la Torrassa, Florida i Collblanc, els més afectats, que no surtin de casa si no és estrictament necessari.

La consellera de Salut, Alba Vergés, va assenyalar que malgrat que confinar-se no és una obligació, sí que és una “recomanació ferma” i necessària durant els propers catorze dies per intentar aplanar la corba de contagis en aquestes àrees i evitar que hagin d’imposar-se “mesures més restrictives” com ha passat al Segrià. Així, va demanar als ciutadans que només surtin per “treballar; anar a centres de salut; tenir cura de persones grans, nens, discapacitats i dependents; per comprar productes bàsics; anar a entitats financeres o realitzar accions judicials o notarials, exàmens i mudances”. A més, després d’una reunió a tres bandes entre l’ajuntament i els departaments de Salut i Interior, es va decidir ordenar el tancament a partir d’avui d’espais culturals, com teatres i cines, així com de gimnasos o discoteques i tornar a limitar fins un màxim del 50 per cent de l’aforament interior bars i restaurants i prohibir les reunions de més de deu persones tant en l’àmbit privat com en el públic. Per protegir les persones grans, el Govern també va prohibir les visites a les residències i les sortides dels usuaris. Aquesta mesura es preveu que s’apliqui a partir de demà a tot Catalunya.

Hores abans que es decretessin aquestes mesures, el director de la nova Unitat de Seguiment del coronavirus a Catalunya, l’epidemiòleg Jacobo Mendioroz, va reconèixer que en aquests tres barris de l’Hospitalet hi ha una transmissió comunitària, però va assegurar que s’està treballant “molt dur” per tallar les cadenes de contagis.

Al Govern li preocupa que la proximitat a Barcelona ciutat pugui provocar nous brots, però segons Mendioroz la situació a Barcelona “no s’està complicant”, malgrat que el nombre de contagis s’ha triplicat en una setmana i s’han detectat vint-i-cinc petits focus que ja sumen gairebé cinc-cents casos. La majoria, igual que a l’Hospitalet de Llobregat, entre gent jove.

Les reunions familiars provoquen gairebé la meitat dels rebrots El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va advertir ahir que s’ha d’anar amb compte durant les reunions familiars perquè són l’origen del 45% dels 123 brots de coronavirus que hi ha actius en aquests moments a Espanya. Per aquesta raó, va insistir en la necessitat que la ciutadania no celebri amb aglomeracions multitudinàries esdeveniments com els ascensos a Primera divisió dels equips de futbol i que en les reunions familiars s’actuï amb compte i es respectin les mesures d’higiene i distanciament social decretades pel Govern. En aquest sentit, va demanar a tots els grups polítics que posin l’espatlla per fer que aquestes mesures es compleixin i evitar més rebrots. Així, es va pronunciar el titular de Sanitat després que el PP demanés la seua dimissió per la gestió de la pandèmia en la sessió de control del Senat.

tracking