SEGRE

ESNOTICIA

Catalunya registra 938 casos més, 250 dels quals a Barcelona ciutat

Colau diu que la capital farà un pas enrere per evitar la situació del Segrià i l'Hospitalet i sense confinament || Torra recorrerà les restriccions del jutge

Sanitaris fan tests de detecció de coronavirus a conductors a les portes de l’hospital d’A Mariña.

Sanitaris fan tests de detecció de coronavirus a conductors a les portes de l’hospital d’A Mariña.EFE/ ELISEO TRIGO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al darrere, els casos confirmats ahir s’estenen també per Madrid, que va comunicar 43 infeccions noves; Andalusia (28) i Navarra (17). A la resta, oscil·len entre els 7 del País Valencià i els 0 casos de què van informar les Balears i Astúries.

En aquests últims set dies s’han detectat 4.501 positius, més de la meitat a Catalunya (2.407), a la qual la segueixen Aragó, amb 606; Madrid (285) i Andalusia (265), mentre que Astúries només n’ha confirmat 6, Melilla 2 i Ceuta, 1.

El jutge no permet que es prohibeixin les reunions de més de deu persones, com pretenia la Generalitat

A més, en aquests últims set dies han perdut la vida deu persones: dos a Castella-la Manxa, dos a Castella i Lleó, dos a Catalunya i dos a Madrid, a més d’un a Andalusia i un altre al País Basc. Així doncs, el total de defuncions des del començament de la pandèmia se situa en un total de 28.413.

?

barcelona

Catalunya va registrar durant les últimes vint-i-quatre hores 938 nous positius de Covid, 199 a la regió sanitària de Lleida, 138 dels quals al Segrià, i 21 de nous amb PCR a l’Hospitalet de Llobregat, mentre que a Barcelona ciutat, on hi ha 29 brots actius, van ser 250 els nous positius.

La majoria dels casos a Barcelona es donen a l’Eixample i al districte de Sants-Montjuïc, limítrof amb els barris de la Torrassa, la Florida i Collblanc de l’Hospitalet. Aquests tres barris, on Salut ha recomanat no sortir de casa si no és per anar a treballar, a comprar o altres assumptes imprescindibles, van estrenar ahir mesures restrictives decretades per la Generalitat, com tornar a la reducció d’aforaments al 50 per cent i prohibir visites a les residències de la tercera edat.

El jutge, tanmateix, no va permetre que es prohibeixin reunions de més de deu persones, com pretenia la Generalitat, a l’entendre que és una mesura “desproporcionada” i es tracta d’un dret fonamental, decisió que el president de la Generalitat, Quim Torra, va anunciar que recorrerà.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va plantejar ahir fer “un petit pas enrere” per atallar l’augment de positius a la ciutat i proposarà mesures per disminuir els brots a la capital catalana sense haver d’aplicar més restriccions com al Segrià i l’Hospitalet. Colau va tornar a reclamar a Salut més rastrejadors per localitzar contactes de persones contagiades i va oferir cinquanta treballadors municipals del servei de teleassistència per col·laborar, però la consellera de Salut, Alba Vergés, els va rebutjar perquè va argumentar que ja tenen 120 persones treballant en aquesta tasca a Catalunya.

Nou màxim de contagis des del final de l’estat d’alarma La xifra de contagis de coronavirus detectats a Espanya en les últimes vint-i-quatre hores ha arribat a un nou màxim des del final de l’estat d’alarma i el començament de la nova normalitat, amb 390 positius, 127 més, dels quals 160 han estat diagnosticats a Aragó i 91 a Catalunya.

tracking