SEGRE

POLÍTICA ESPANYOLA

Feijóo defensa un PP “centrat i moderat” i Casado diu que ja ho és

El líder dels populars advoca per l'aliança amb Cs || El PSOE continua creixent i els conservadors milloren, segons un CIS que anota pujades per a Podem

Casado estreny la mà a Núñez Feijóo a la reunió ahir del comitè executiu nacional del PP.

Casado estreny la mà a Núñez Feijóo a la reunió ahir del comitè executiu nacional del PP.EFE/VÍCTOR LERENA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president electe de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, va assegurar ahir que amb un PP “centrat” i “moderat” el populisme pot quedar fora del Congrés dels Diputats com, va dir, ha passat a Galícia en les passades eleccions del 12 de juliol. Al seu entendre, el Partit Popular és un “partit d’Estat”, té “un gran futur” i ha de seguir aquest camí.

Abans del comitè executiu nacional del PP, va assegurar que “el model del PP de Galícia ha funcionat clarament a Galícia” i va agregar que el Partit Popular ha de ser un “partit d’estat” com ho ha estat “sempre”. “Nosaltres no canviarem els nostres principis per les modes, que poden durar uns mesos i fins i tot uns anys”, va emfatitzar.

Posteriorment, el president de la formació, Pablo Casado, va assegurar que “ningú” ha de portar el partit a la “moderació” perquè el partit “sempre” hi ha estat, igual que “sempre” ha practicat les “receptes” del president de la Xunta de Galícia. Després de defensar l’aliança amb Cs malgrat els resultats a Euskadi, va proposar un “projecte nacional de llarg abast” que aglutini “com més gent millor”.

D’altra banda, el Baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), corresponent al mes de juliol, torna a situar el PSOE al capdavant, amb una estimació de vot del 32,1 per cent, cosa que millora la del mes anterior, i encara que el Partit Popular també avança, es manté a 10,9 punts de distància dels socialistes.

Unides Podem, que acaba d’encaixar una patacada electoral a Galícia i el País Basc, frena la caiguda que registrava en els últims mesos, a l’anotar-se una pujada respecte a l’estudi del juny, amb la qual arriba a un suport del 12,1 per cent, segons el CIS. Tant Vox com Ciutadans perdrien suport.

El socialista Pedro Sánchez repeteix amb la millor nota, encara que a una dècima de l’aprovat. La segona plaça és, de nou, per a la presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, que perd una dècima i aconsegueix un 4,1. En la tercera posició tornen a empatar el popular Pablo Casado i el líder de Podem, Pablo Iglesias, tots dos amb un 3,6, i el més mal valorat és el de Vox, Santiago Abascal.

tracking