SEGRE

ESNOTICIA

Salut admet que “vam arribar tard a Lleida i una mica millor a l'Hospitalet”

Vergés admet que prendran mesures restrictives a la ciutat de Barcelona per l'increment de casos || Dimiteix un alt càrrec de la conselleria, tercer en 2 mesos

Diverses persones es preparen per sotmetre’s a proves PCR a Tolosa.

Diverses persones es preparen per sotmetre’s a proves PCR a Tolosa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El coordinador de la Unitat de seguiment del Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, va admetre ahir que les autoritats sanitàries van arribar “una mica tard” a l’hora de detectar i abordar el brot de coronavirus a la província de Lleida, però han millorat en agilitat en el brot de l’Hospitalet de Llobregat. Per la seua part, la consellera de Salut, Alba Vergés, va confirmar que es prendran algunes mesures restrictives a la ciutat de Barcelona per abordar els rebrots, però no va voler concretar fins que no s’hagin decidit. Catalunya va registrar fins ahir dijous 79.595 casos positius de coronavirus SARS-CoV-2 confirmats per prova diagnòstica (test ràpid o PCR), 1.293 més que en el recompte de dimecres, segons va informar la conselleria de Salut de la Generalitat en un comunicat.

El balanç diari de morts i afectats impulsat pel departament parteix de la informació de les funeràries catalanes, que declaren diàriament els casos de difunts amb coronavirus. Del total de casos, 178 corresponen a la comarca del Segrià, 123 a l’Hospitalet de Llobregat i 372 a la regió sanitària de Barcelona ciutat.

En ple increment de casos positius, el cap del Gabinet Tècnic del departament de Salut de la Generalitat, Josep Ramon Morera, ha dimitit per motius d’índole personal, i se suma a les anteriors marxes del secretari de Salut Pública, Joan Guix, i del director de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), César Velasco. Fonts del departament de Salut van voler restar importància a aquesta nova baixa i van informar que el càrrec que ocupava Josep Ramon Morera forma part de la secretaria general de la conselleria, no és un càrrec que depengui del gabinet de la consellera de Salut i que no ha intervingut en la gestió de la pandèmia.

Per la seua banda, el Govern d’Aragó va reconèixer que viu un moment “complicat” davant de l’augment de casos en les últimes jornades que ha provocat que diverses zones d’aquest territori estiguin en fase 2 flexibilitzada.

tracking