SEGRE

ESNOTICIA

El Govern demana a quasi 3 milions de catalans que es quedin a casa

En un intent de contenir els brots a l'àrea de Barcelona || Ada Colau critica que “la Generalitat va arribar tard a Lleida i arriba tard a l'àrea metropolitana”

Les platges barcelonines i els xiringuitos van seguir ahir amb molt públic.

Les platges barcelonines i els xiringuitos van seguir ahir amb molt públic.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va demanar ahir a un 35 per cent de la població de Catalunya, uns 2,8 milions de persones, que no surtin de casa durant els pròxims quinze dies si no és per treballar, comprar o fer coses ineludibles, al no poder contenir els brots, convertits ja en transmissió comunitària, a l’àrea de Barcelona. Les restriccions inclouen tornar a reduir l’aforament interior de bars i restaurants al 50 per cent, exigir a les terrasses els dos metres de distància, mentre es tanquen teatres, cines, gimnasos, discoteques i sales de festes i s’haurà de tornar a demanar cita prèvia per acudir als comerços, que seguiran oberts. Es mantenen activitats i colònies infantils d’estiu, va explicar la consellera de Salut, Alba Vergés, al considerar que s’ha d’afavorir la conciliació. També es mantenen obertes biblioteques i museus i no es prohibeix anar a la platja ni les activitats esportives individuals. El jutjat contenciós administratiu 15 de Barcelona va ratificar ahir mateix íntegrament les noves mesures de contenció anunciades pel Govern. Tot malgrat que la Fiscalia considerava “desproporcionada” la prohibició de reunions de més de deu persones. A Barcelona, on hi ha almenys trenta-tres brots, l’alcaldessa, Ada Colau, va ser una de les que van criticar que “el Govern va arribar tard a Lleida i arriba tard a l’àrea metropolitana” i, malgrat donar suport a les restriccions anunciades per la Generalitat, va recordar que la ciutat no està confinada. Catalunya ha registrat en les últimes vint-i-quatre hores 1.111 nous positius, dels quals 195 corresponen a la comarca Segrià, 346 a la ciutat de Barcelona i 67 a l’Hospitalet de Llobregat.

Els alcaldes metropolitans afectats per la resolució del Govern van lamentar la manca de diàleg de l’Executiu a l’hora de prendre aquesta decisió. Colau va anunciar que tots els municipis de la zona metropolitana afectats per les restriccions tindran una trobada amb el Govern avui dissabte per resoldre els dubtes.

Un jutjat barceloní avala les mesures adoptades per la Generalitat

Tenint en compte que la comunitat no té competències per decretar legalment un confinament, el Govern aragonès s’ha hagut de limitar a apel·lar a la responsabilitat per evitar els moviments amb origen o destinació a la comarca, i també els personals, però va advertir que no es descarta retrotreure la ciutat de Saragossa i altres zones de la comunitat a una fase 2 no flexibilitzada.

Saragossa, cridada a un confinament “voluntari” Saragossa, que juntament amb la resta de municipis de la Comarca Central en què s’ubica, quatre comarques aragoneses més i les ciutats d’Osca i Barbastre han hagut de retrocedir a la fase 2 de la desescalada a causa de brots, ha assumit amb resignació la recomanació de les autoritats sanitàries de restringir els moviments amb destinació i origen a la comarca, quan s’han diagnosticat a la capital en les últimes vint-i-quatre hores 136 casos. El Govern d’Aragó va demanar als habitants de la Comarca Central que, davant de l’augment de la transmissió comunitària del coronavirus, evitin entrar-ne o sortir-ne, en una espècie de “confinament voluntari”.

Les platges barcelonines i els xiringuitos van seguir ahir amb molt públic.

Les platges barcelonines i els xiringuitos van seguir ahir amb molt públic.EFE

tracking