SEGRE

ESNOTICIA

Comerciants “acollonits“ i platges plenes a Barcelona

Govern i ajuntaments acorden crear un Procicat “metropolità”

Les platges de Barcelona van superar, a la tarda, el límit d’aforament.

Les platges de Barcelona van superar, a la tarda, el límit d’aforament.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els propietaris de restaurants, bars i comerços de la ciutat de Barcelona van rebre ahir amb por la tornada de les restriccions imposades arran de l’augment de casos. “Estem acollonits per si torna el confinament domiciliari. Hauríem de tancar de nou i a veure qui sobreviu un altre mes o dos de persianes abaixades”, va destacar ahir Albert Barros, el gerent d’un restaurant, que també va criticar les noves mesures decretades pel Govern. “Ha estat com tornar a entrar a la fase 2.” I és que el Govern va obrir la porta a decretar el confinament domiciliari a tota l’àrea de Barcelona si no milloren les dades epidemiològiques, una cosa que l’alcaldessa Ada Colau va rebutjar.

I mentre els empresaris es preocupaven pel futur dels seus negocis, les platges de la ciutat s’omplien de veïns i turistes sense atendre la recomanació de la Generalitat de no sortir de casa tret que sigui estrictament necessari.

L’afluència de gent va ser tan elevada que a la tarda l’ajuntament va tancar cinc platges per excés d’aforament. Paral·lelament, el president, Quim Torra, va proposar en una reunió amb els alcaldes dels municipis barcelonins afectats per brots crear un Procicat “metropolità” per abordar la gestió de la crisi de manera conjunta.

Aquest nou grup té previst anunciar avui canvis en les restriccions que afecten cultura, comerç, platges, esport i restauració. Els edils, per la seua banda, van demanar al Govern que les mesures que prengui siguin “coherents” perquè han de poder aplicar-se.

L’actual director gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS), l’epidemiòleg Josep Maria Argimon, va ser nomenat ahir nou secretari de Salut Pública en substitució de Joan Guix, que va deixar el càrrec el passat 2 de juny per motius de salut. Argimon compaginarà el seu lloc a l’ICS amb el nou càrrec, cosa que permetrà, segons la conselleria de Salut, “maximitzar la sincronia entre la màxima autoritat en l’àmbit de la vigilància i control de la salut pública”.

Les platges de Barcelona van superar, a la tarda, el límit d’aforament.

Les platges de Barcelona van superar, a la tarda, el límit d’aforament.ACN

tracking