SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Junts inicia la seua etapa política dissabte amb un congrés telemàtic

Permetrà, de moment, la doble militància amb el PDeCAT || Canadell descarta encapçalar una llista del partit de Puigdemont però s'obre a col·laborar

Marta Madrenas i Elsa Artadi van presentar el logotip de Junts.

Marta Madrenas i Elsa Artadi van presentar el logotip de Junts.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El partit que impulsa Carles Puigdemont va presentar ahir el nou logotip, centrat en el nom de Junts, i va anunciar que el congrés per convertir JxCat en una nova formació política serà totalment telemàtic, per la pandèmia, i s’allargarà des del 25 de juliol fins al 3 d’octubre. Així ho van avançar en una roda de premsa la líder de JxCat a l’ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, i l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que van detallar que dissabte que ve es donarà inici al congrés amb “un acte polític” obert a tota la ciutadania. Durant aquests dos mesos s’anirà perfilant el funcionament intern del partit, així com les ponències política i organitzativa i la direcció de la formació. L’objectiu és que el nou partit sigui transversal, i aculli totes les tradicions polítiques “sempre que creguin en la independència”. De moment, es permetrà la doble militància amb el PDeCAT, formació amb què JxCat espera arribar a un acord aquesta setmana, però ni Artadi ni Madrenas van saber contestar si es podrà mantenir una vegada s’hagin afiliat a la nova formació.

Sobre aquesta nova formació es va pronunciar el president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, que va assegurar que no es veu encapçalant la candidatura que elabori el partit, però es va obrir a ajudar l’espai o en una llista transversal i unitària.

El PDeCAT, a punt per anar en solitari a les eleccions El portaveu del PDeCAT i alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va afirmar ahir que la formació està preparada per a un possible “desacord”, tant amb JxCat com amb la Crida, que podria portar-los a presentar-se en solitari als pròxims comicis catalans. Davant d’aquesta possibilitat Solsona va dir que estan preparats per fer-ho perquè tenen una borsa d’associats “disposada” per afrontar unes eleccions en solitari. Així mateix Solsona també va assenyalar que els drets electorals de Junts per Catalunya els té el PDeCAT i va avisar que si el Partit Demòcrata no pot “incidir” en la ideologia de JxCat hi hauria una “dissolució de facto”, extrem que prefereix evitar.

tracking