SEGRE

ENQUESTA

ERC guanyaria però reduiria la distància amb Carles Puigdemont, segons un sondeig

L’enquesta constata que els republicans guanyarien aquests comicis anunciats des de gener però encara no convocats pel president català Quim Torra

Aragonès i Junqueras es van reunir a Sant Vicenç dels Horts.

Aragonès i Junqueras es van reunir a Sant Vicenç dels Horts.PERE ARAGONÈS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ERC aguantaria l’empenta del refundat JxCat de Carles Puigdemont però reduiria la distància a cinc escons, segons una enquesta de Gesop que publica aquest dilluns El Periódico de Catalunya.

L’enquesta constata que els republicans guanyarien aquests comicis anunciats des de gener però encara no convocats pel president català Quim Torra, l’estratègia dels quals de dilació, justificada primer pel coronavirus i ara pels rebrots, està brindant a Puigdemont prou temps per enfortir JxCat, argumenta el rotatiu.

Des de maig, recull l’enquesta, ERC ha perdut 2,7 punts, gairebé els mateixos que ha crescut la marca que lidera l’expresident català, que recuperaria la segona plaça que li havia arrabassat el PSC.

El partit d’Oriol Junqueras obtindria el 22,5% dels vots i 34-35 escons (ara en té 32) i JxCat, el 19,3% dels sufragis i 29-30 diputats (avui en té 34).

Si la distància entre ambdós fa dos mesos era de 8,4 punts i 15 escons, ara es queda en 3,2 punts i 5 escons.

L’enquesta, realitzada durant la setmana del 6 al 13 de juliol a prop d’1.500 persones, coincident amb el rebrot de coronavirus a Lleida, dóna a més un descens d’escons en Ciutadans, que baixaria dels actuals 36 parlamentaris a 15-16; el PP es mantindria en els 7-8 diputats de l’anterior sondeig; i la ultradreta de Vox s’estrenaria a l’hemicicle amb 5-6 escons.

El PSC deixaria la segona posició per l’augment de JxCat i se situaria, segons el sondeig, en una forquilla de 25-26 escons, mentre que els comuns passarien dels 8 actuals a entre 9 i 10 seients en el Parlament.

tracking