SEGRE

PROCÉS POLÍTICA

Junqueras i Puigdemont tornen a primera línia a les portes d'unes noves eleccions

Els associats de la Crida aproven integrar-se a la nova formació de l'expresident || El judici a l'antiga Mesa del Parlament per desobediència per l'1-O comença demà al Superior de Justícia

L’exvicepresident es va reunir amb diversos edils al castell de Ciutadilla divendres.

L’exvicepresident es va reunir amb diversos edils al castell de Ciutadilla divendres.MARC PUIG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident Carles Puigdemont i l’exvicepresident Oriol Junqueras van tornar el cap de setmana a la primera línia política després de la presentació de Junts i la celebració d’un acte de suport, en el primer cas, i la sortida de la presó i una visita a les comarques de Ponent en el segon. El líder d’Esquerra va estrenar el tercer grau penitenciari divendres després de gairebé tres anys de presó, la qual cosa li ha permès passar tres nits a casa. Va visitar divendres a primera hora Sant Vicenç dels Horts, la seua localitat, i després es va dirigir a Ciutadilla (vegeu el desglossament). L’endemà, es va entrevistar amb el coordinador nacional del seu partit i vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, i van parlar “dels problemes de la gent del nostre país, de política i de llibertat”. I ahir va protagonitzar una entrevista a TV3, la primera televisiva fora de la presó.

Per la seua banda, Carles Puigdemont, que dissabte vinent iniciarà la formació del seu nou partit, Junts, integrarà en aquest projecte els associats de la Crida Nacional, ja que així ho van decidir aquests a través d’una consulta en què el 96% dels afiliats van votar a favor de dissoldre’s com a força política per convertir-se en “fundació de suport al nou partit” de Puigdemont. Després del resultat la Crida va convidar els seus associats a inscriure’s a Junts i participar en el seu congrés fundacional a fi de facilitar el procés d’integració.

La Crida no cobrarà més quotes als seus associats, i els anima a participar en la fundació de Junts

L’exvicepresident va prendre el pols als edils quant a la situació generada pel Covid-19

D’altra banda, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) jutjarà a partir de demà dimarts els membres de Junts pel Sí que formaven part de la Mesa del Parlament en l’etapa de Carme Forcadell així com l’exdiputada de la CUP Mireia Boya per desobeir el Tribunal Constitucional per permetre la tramitació de lleis del procés.

tracking