SEGRE

COMICIS ORIENT MITJÀ

Síria vota el parlament enmig d'una greu crisi

El president Bashar al-Assad opta a perpetuar-se en el càrrec || Només van a les urnes les zones controlades pel Govern

El president Al-Assad i la seua dona Asma al dipositar el vot.

El president Al-Assad i la seua dona Asma al dipositar el vot.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Síria va celebrar ahir eleccions parlamentàries a les zones del país controlades pel Govern, després de més de nou anys de guerra i enmig de la pandèmia de coronavirus i una creixent crisi econòmica que ha provocat noves protestes contra el president, Bashar al-Assad. Els comicis estaven previstos per a l’abril, si bé posteriorment es van ajornar a causa de la pandèmia.

Van ser les terceres eleccions parlamentàries que se celebren al país des de l’esclat de la guerra el 2011, després de les del 2012, posteriors a un referèndum constitucional, i les del 2016. En els comicis, prop de 2.000 candidats es van disputar els 250 escons que componen l’Assemblea Popular. Si bé la Unitat Nacional, coalició política en la qual està inclosa el partit governant Baas, partia com a favorita per obtenir la majoria del Parlament unicambral, com des de fa dos dècades.

Estava previst que els col·legis electorals tanquessin a les set de la tarda, encara que finalment es va estendre quatre hores més la votació en totes les províncies sense oferir cap explicació i sense que s’informés del percentatge de participació.

Aquesta va ser la primera vegada que es van celebrar eleccions en llocs que prèviament estaven controlats per les faccions armades opositores a Al-Assad, com són gran part d’Idlib i diverses zones d’Alep i Hama, ja que des del 2018 les tropes del president amb el suport de Rússia han recuperat la major part del país.

tracking