SEGRE

ESPANYA

Espanya només detecta de mitjana tres contactes per cada cas positiu

Catalunya és de les zones que menys n'aconsegueixen identificar, dos, i les Canàries la que més, gairebé trenta || Sanitat situa el 10% de contagis en locals d'oci nocturn

Gent passejant amb la mascareta posada per un concorregut carrer d’Osca.

Gent passejant amb la mascareta posada per un concorregut carrer d’Osca.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Espanya no aconsegueix detectar de mitjana més de tres contactes de cada persona diagnosticada de Covid-19 per fer el seguiment de la malaltia, segons l’últim informe de la Situació del coronavirus a Espanya que va publicar ahir l’Institut de Salut Carlos III amb els casos diagnosticats entre l’11 de maig i el 15 de juliol. El document també evidencia que existeix una gran diferència entre els contactes que aconsegueix identificar cada comunitat autònoma. Als últims llocs es troba Catalunya, on els rastrejadors només aconsegueixen localitzar un màxim de dos contactes dels nous diagnosticats. Per contra les Canàries són un dels territoris on més contactes per cas es localitzen, 27. Entremig hi hauria Aragó, el País Basc o Galícia, que aconsegueixen identificar-ne uns 6.

Sobre aquesta baixa taxa de rastrejos el departament de Salut basc va assegurar que en moltes ocasions els encomanats, la gran majoria joves, es neguen a facilitar el nom de les persones amb les quals han estat en contacte i això dificulta crear una xarxa de seguiment que permeti controlar l’expansió de la pandèmia.

L’informe de l’institut també adverteix que la incidència acumulada de positius ha experimentat un “augment significatiu” del 41% entre la primera i la segona setmana de juliol (fins al dia 12) i que l’edat dels nous casos se situen entre els 15 i els 50 anys.

Els brots i els contagis continuen pujant a tot Espanya. El ministeri de Sanitat va informar ahir que durant aquest cap de setmana s’han registrat 4.581 nous casos, 685 en les últimes 24 hores. A més actualment hi ha 201 focus actius.

En aquest sentit Sanitat va advertir que molts dels brots estan relacionats amb el lleure nocturn (almenys el 10%) i va assenyalar que aquests són “difícils de traçar” ja que resulta complicada la recerca de contactes i poden generar molts altres casos.

Per això, algunes autonomies com les Balears o Múrcia han optat per limitar l’activitat de locals com pubs i discoteques.

tracking