SEGRE

POLÍTICA CATALANA

“No vull anar amb un vicepresident deslleial a una etapa tan dura”

Revelacions de Puigdemont al seu llibre

Carles Puigdemont, en una imatge d’arxiu.

Carles Puigdemont, en una imatge d’arxiu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president Carles Puigdemont desconfiava del vicepresident Oriol Junqueras i del compromís d’ERC amb el referèndum durant els primers mesos del 2016, segons es desprèn del llibre M’explico, que publica amb Xevi Xirgu a La Campana. Un any abans de l’1-O, Puigdemont estava a punt de llançar la tovallola per les “deslleialtats” que veia en el líder d’ERC i vicepresident del Govern, Oriol Junqueras. “No vull anar amb un vicepresident deslleial a una etapa tan dura com la que vindrà”, confessa al llibre.

En gairebé 700 pàgines, Puigdemont relata dia a dia el procés de la investidura a l’exili, marcat per les desconfiances amb ERC i una part del PDeCAT –sobretot amb Marta Pascal–, la sensació de “solitud” i les “traïcions” d’Espanya.

Carles Puigdemont creu que el rei Felip VI va fer un “discurs colpista” el 3 d’octubre del 2017

Ahir, en la presentació telemàtica del primer volum del llibre, Puigdemont va dir estar molt content amb la represa del contacte amb Junqueras i va afegir que és “molt incipient” i que la voluntat dels dos és augmentar-lo. Va afirmar que ho fan per “pantalla interposada” i no amb la freqüència que voldrien i va concretar que han tingut una conversa privada però també reunions en què participen altres persones.

Carles Puigdemont creu que el rei Felip VI va fer un “discurs colpista” el 3 d’octubre del 2017, en el qual, segons ell, es va excloure una part dels catalans i es va assenyalar i es va iniciar una cacera de l’independentisme. Va ironitzar que potser seria necessari que el monarca s’expliqués en un llibre.

Entre altres detalls, es revela que Puigdemont havia deixat gravat un missatge als catalans davant de la possibilitat que fos detingut en uns dels dies més convulsos de la història recent de Catalunya.

tracking