SEGRE

POLÍTICA

Boya insta els partits independentistes a dir com parlaran d'independència al Parlament malgrat el TC

Per això, segons ella, l'única via és la desobediència i la "persistència", per ser cada cop més votants tot i que encara hi hagi més polítics que siguin jutjats per desobediència

Mireia Boya

Mireia Boya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'exdiputada de la CUP Mireia Boya ha instat aquest dimecres els partits independentistes a dir en el seus programes electorals futurs com pensen parlar de la independència de Catalunya al Parlament tot esquivant els vets del Tribunal Constitucional (TC). A les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, on se la jutja per desobediència, Boya ha acusat el TC de "bloquejar" el debat parlamentari dels partits polítics legals que porten la independència als seus programes electorals també legals. "El TC fa veure que vivim en una democràcia en comptes d'il·legalitzar-nos, s'assembla als estats totalitaris", ha assegurat.

Per això, segons ella, l'única via és la desobediència i la "persistència", per ser cada cop més votants tot i que encara hi hagi més polítics que siguin jutjats per desobediència.

El portaveu del Secretariat Nacional de la CUP, Edgar Fernàndez, ha dit que la sentència que dicti el TSJC contra Boya i els membres independentistes de la Mesa del Parlament del 2017 pot tenir conseqüències sobre la llibertat dels debats parlamentaris. Per això, considera que la Mesa de la cambra no pot entrar al fons de les propostes i s'ha de poder debatre de tot.

tracking