SEGRE

REGNE UNIT POLÍTICA

Rússia va mirar d'interferir en el referèndum del Brexit

Segons un informe

Imatge d’arxiu de Boris Johnson parlant amb Vladímir Putin.

Imatge d’arxiu de Boris Johnson parlant amb Vladímir Putin.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’informe del Parlament britànic sobre la ingerència de Rússia en l’escenari polític del Regne Unit conclou que Rússia va interferir en el referèndum del Brexit del 2016, però que no pot mesurar el seu èxit perquè no es va investigar adequadament.

“Hauria d’haver-se avaluat la interferència russa en el referèndum. I ara ha de fer-se’n una, i s’ha d’informar el públic sobre els resultats d’aquesta avaluació”, va dir el membre del comitè d’Intel·ligència i Seguretat del Parlament britànic, Kevan Jones.

Mentrestant, el Regne Unit i la Unió Europea (UE) van emprendre ahir a Londres la sisena ronda de negociació per a un acord comercial post-Brexit, sense indici de consens a curt termini i entre discrepàncies sobre aspectes clau com la pesca, l’equivalència regulatòria per garantir una competència justa i la supervisió jurídica del futur tractat.

Segons l’agenda comunitària, les parts preveuen abordar, com altres vegades, la possibilitat de consensuar una harmonització normativa que eviti desavantatges competitius entre els dos mercats, així com l’accés a les aigües de pesca britàniques i la governança del futur tractat.

tracking