SEGRE

ESNOTICIA

Salut vol fer PCR a tots els contactes “estrets” de positius

Pot suposar passar de 8.000 proves diàries a unes 30.000 de forma progressiva || Des del final de l'estat d'alarma els casos a Espanya han crescut un 400%

Actualment es fan 8.000 tests PCR diaris a Catalunya, xifra que es vol elevar fins als 30.000.

Actualment es fan 8.000 tests PCR diaris a Catalunya, xifra que es vol elevar fins als 30.000.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Salut de la Generalitat preveu augmentar la capacitat de fer proves PCR i “testejar” no només els casos sospitosos, sinó també els contactes “estrets” de tots aquells positius, per detectar, per exemple, casos asimptomàtics.

Així ho va afirmar ahir el nou secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en la seua primera compareixença pública. Segons va informar, actualment el sistema públic du a terme una mitjana de 8.000 proves diàries, xifra que es vol incrementar fins a les 30.000 progressivament.

Per això, el Departament vol reforçar també el seguiment de contactes, ja que ara s’estan detectant entre 5 i 6 contactes per positiu, quan en realitat es calcula que n’haurien de detectar de 10 a 15. En aquest sentit, es va mostrar confiat que a finals de mes ja s’hagin contractat els 500 nous rastrejadors que va prometre Salut.

En qualsevol cas, Argimon va remarcar que no es pot caure en l’imaginari que “tot ho solucionem” fent més proves i que ara com ara l’única “vacuna” que existeix són les mesures de prevenció. Per això, va demanar mantenir un ritme social “més baix” i evitar reunions de familiars o amics multitudinàries. L’augment de casos, sobretot a l’àrea de Barcelona, que durant les últimes setmanes s’han duplicat, preocupa molt.

Per evitar aglomeracions i frenar el ritme de contagis, l’ajuntament de la capital catalana ha decidit reduir a partir d’avui en un 15% l’aforament a les seues deu platges. Aquesta mitjana suposa 8.000 usuaris menys, ja que podran tenir una ocupació màxima de 32.000 persones, en lloc de les “38.000 o 40.000 d’actuals”. Per la seua part, a Tarragona es van detectar ahir sis nous focus de contagi, tots dins de l’àmbit familiar, i amb aquests, el nombre de brots actius en aquesta província ja s’eleva fins als 19. En les últimes 24 hores s’han diagnosticat a Catalunya 590 positius nous i un mort més.

Però els brots no només s’han disparat a Catalunya. Des que va finalitzar l’estat d’alarma, fa un mes, els contagis setmanals han pujat gairebé un 400% a tot Espanya, on s’han comptabilitzat en total 18.564 nous positius.

A més, el grup d’edat en el qual es produeixen actualment un major nombre de contagis és el dels 15 als 29 anys, gairebé un de cada cinc nous casos pertanyen a aquest rang, quan fins al maig era el dels més grans de 80 anys.

tracking