SEGRE

POLÍTICA CORTS

El pla de mesures socials per a la reconstrucció, sense aval del Congrés

En canvi, sí que aprova les relacionades amb Sanitat i la UE || La votació de propostes econòmiques s'haurà de repetir al detectar-se un error en el vot d'un diputat

El pla de mesures socials per a la reconstrucció, sense aval del Congrés

El pla de mesures socials per a la reconstrucció, sense aval del CongrésEFE/CHEMA MOYA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Congrés va rebutjar ahir el document amb les propostes socials per afrontar la reconstrucció del país després de la crisi del coronavirus, per la qual cosa no quedaran reflectides en el dictamen global de la Comissió de Reconstrucció, on sí que hi va haver un ampli suport als blocs de sanitat i la Unió Europea. Per tres vots, el Congrés va descartar aquest bloc del text. En el rebuig del bloc social va jugar un paper crucial el vot de Vox, grup que no va participar en les negociacions, però que sí que es va pronunciar sobre el dictamen final votant no a totes les àrees. El seu vot negatiu, així com la fragmentació entre els grups d’esquerra i els grups nacionalistes i independentistes, va provocar que l’àrea social quedi fora del dictamen de la reconstrucció.

Per a Casado, l’acord europeu de recuperació econòmica és un “rescat en tota regla”

El text amb iniciatives i propostes sanitàries va suscitar 256 vots a favor, entre els quals els del PP, que a primera hora d’ahir va anunciar per mitjà del seu líder, Pablo Casado, que s’afegiria a l’acord. I el document sobre la UE va atreure 276 vots a favor, el llindar més alt de tots els blocs del document final que va començar a redactar la Comissió per a la Reconstrucció Social i Econòmica. Més just va ser el resultat de la votació del bloc econòmic, que va tirar endavant amb un sol vot de diferència, encara que a última hora de la tarda el Congrés va anunciar que la votació s’haurà de repetir, previsiblement la setmana que ve, a l’haver detectat que un diputat de Podem que havia sol·licitat votar telemàticament al final ho va fer presencialment, la qual cosa va portar a anul·lar l’esmentada votació.

Tensió entre Casado i Sánchez pel fons de la UE El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, es va felicitar ahir de l’acord sobre el fons europeu de recuperació després de la pandèmia al mateix temps que va recriminar al líder del PP, Pablo Casado, la seua “aportació inexistent” a aquesta “gran fita col·lectiva”. Sánchez va censurar que Casado no hagi “posat l’espatlla” en les negociacions dels últims cinc dies a Brussel·les durant la sessió de control al Govern al Congrés, en la qual va ser rebut amb aplaudiments des dels grups del PSOE i Unides Podem. El cap de l’Executiu va qualificar d’“històric” l’acord dels líders europeus, que, segons va dir, és satisfactori en un 95% per a Espanya i en un 100% per a Europa, mentre que, per al líder del PP, suposa un “rescat en tota regla” i una “esmena a la totalitat” als pactes de Sánchez amb Podem, Bildu i els nacionalistes. “Espanya no està per a cerimònies d’autobombo”, va recalcar Casado a Sánchez, que es va convertir en un duel d’aplaudiments entre els diputats d’un i un altre costat de l’hemicicle.

El pla de mesures socials per a la reconstrucció, sense aval del Congrés

El pla de mesures socials per a la reconstrucció, sense aval del CongrésEFE/CHEMA MOYA

tracking