SEGRE

CATALUNYAESPANYA

Pugen a 224 els brots actius a Espanya, on augmenten els casos

Catalunya registra 721 positius, més del 70% a l'àrea de Barcelona || Torra va ser qui va suggerir Argimon a Vergés com a nou secretari de Salut Pública

Diverses persones passegen amb mascareta per l’Hospitalet.

Diverses persones passegen amb mascareta per l’Hospitalet.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va avançar ahir que els brots actius a Espanya eren 224, 23 més que dilluns. Aquests sumen 2.622 casos associats, la majoria dels quals estan controlats i vinculats a reunions familiars i en locals de lleure nocturn. Per això, Illa va fer una crida a la ciutadania a no perdre el respecte al virus. I és que en les últimes hores Sanitat va comptabilitzar 730 nous contagis, la xifra més alta des del final de l’estat d’alarma. Catalunya, pel seu costat, va notificar 721 nous casos, dels quals 523 es van registrar a Barcelona i l’àrea metropolitana. Davant d’aquesta situació a Catalunya, el president, Quim Torra, va defensar la gestió del Govern davant de les crítiques de l’oposició i va confiar que es podran controlar els brots. Malgrat això, va reconèixer que no s’ha informat bé els municipis sobre l’evolució de la pandèmia. La consellera de Salut, Alba Vergés, també va defensar la seua gestió i va criticar que moltes vegades els ajuntaments han preferit “anar a la seua”. Quant al nomenament del nou secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, Torra va explicar que li va donar a Vergés un termini de 48 hores per elegir-lo i que ell mateix va ser qui l’hi va suggerir.

Catalunya rebrà 1.246 milions del “fons Covid” Catalunya rebrà més d’1,2 mil milions d’euros en el repartiment del primer tram, de 6.000 milions, del “fons Covid” creat pel Govern central perquè les comunitats autònomes puguin fer front a les despeses sanitàries ocasionades pel virus. Això suposa que serà dotada amb el 20,77% del total, la segona comunitat autònoma, darrere de Madrid (1,4 mil milions), que més quantitat rebi. Aquests diners formen part d’un fons de reconstrucció de 16.000 milions que no haurà de tornar-se, no generaran interessos, ni suposaran més deute per a les autonomies. Després de la publicació del repartiment al Butlletí Oficial de l’Estat, la delegada del Govern a Catalunya, la lleidatana Teresa Cunillera, va enaltir el “compromís de l’Executiu amb les comunitats autònomes, ajudant-les a fer front a les despeses de la pandèmia amb la transferència més gran de recursos de la història”. Per la seua part, el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, va afegir que aquesta ajuda “permetrà a la Generalitat reforçar les polítiques i serveis públics dirigits a la ciutadania, també a través dels ajuntaments”. Mentrestant, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, va reclamar a més rebaixar el dèficit de Catalunya a l’1% del PIB.

tracking