SEGRE

TERRORISME JIHADISTA

Demanen entre 8 i 41 anys per als tres processats del 17-A

Fiscalia, que descarta acusar-los dels assassinats de Barcelona i Cambrils || Un detingut a Terrassa per apologia jihadista

Mohamed Houli, supervivent de l’explosió a Alcanar.

Mohamed Houli, supervivent de l’explosió a Alcanar.EFE/J. J. GUILLÉN/ARCHIVO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de l’Audiència Nacional sol·licita condemnes d’entre 8 i 41 anys de presó per als tres presumptes membres de la cèl·lula terrorista que va cometre els atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d’agost del 2017. No n’acusa cap pels 16 assassinats comesos en l’atropellament de la Rambla i el tiroteig a Cambrils, ja que considera que cap hauria participat directament en els atemptats.

Per a Mohamed Houli Chemlal, el jove que va resultar ferit en l’explosió de l’habitatge d’Alcanar un dia abans de l’atropellament de les Rambles, sol·licita la pena més alta, un total de quaranta-un anys de presó per pertinença a organització terrorista, tinença, dipòsit i fabricació d’explosius, i conspiració per cometre estralls terroristes.

La segona pena més elevada és per a Driss Oukabir, germà d’un dels terroristes abatuts a Cambrils, amb 36 anys. Per al tercer processat, Saïd Ben Iazza –que va ser detingut a Castelló mesos després dels atemptats–, demana vuit anys per col·laboració amb la cèl·lula, segons consta en l’escrit de qualificació de penes que la Fiscalia ha remès a la Secció Tercera de la Sala Penal.

D’altra banda, la Policia Nacional va detenir un home a Terrassa per apologia jihadista i llançar missatges d’odi a través de les xarxes socials contra minories, segons va informar en un comunicat.

tracking