SEGRE

ESPANYA

Pas enrere del Baix Cinca al tornar a fase 2 sense franges horàries vora Saragossa

La tercera part dels nous brots a l'Estat espanyol, relacionats amb l'àmbit social

Veïns de Totana, que ha tornat a la fase 1, ahir a la plaça de l’ajuntament.

Veïns de Totana, que ha tornat a la fase 1, ahir a la plaça de l’ajuntament.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Sanitat va comptabilitzar ahir la xifra més alta de contagis de coronavirus des del final de l’estat d’alarma, 971 de nous en 24 hores, 241 més que dimecres. Des del començament de la desescalada s’han registrat 369 brots, amb més de 5.000 casos, i el 32% estan vinculats a l’àmbit social (més de 900 positius).

El ministeri de Sanitat afirma que la situació d’Aragó i Catalunya és “delicada” i que hi ha transmissió comunitària a Saragossa, Barcelona i Lleida, encara que a Ponent s’estan estabilitzant els casos.

Aragó va reportar ahir el 43% dels positius de tot l’Estat, 415, i té actius 56 brots, cosa que ha portat el govern regional a tornar a la fase 2 de la desescalada a la comarca central, amb Saragossa capital, i a les del Baix Cinca, Baix Aragó-Casp i Monegres. És una fase 2 “tal com la va definir el ministeri de Sanitat”, és a dir, sense flexibilització ni franges horàries. Seguiran en la fase 2 flexibilitzada les comarques de la Llitera, el Cinca Mitjà i les ciutats d’Osca i Barbastre.

Totana (Múrcia) ha tornat a la fase 1 per l’augment de persones afectades en el brot de la localitat, i Galícia obligarà els viatgers que arribin de zones amb alta incidència que notifiquin les seues dades de contacte i els dies d’estada.

tracking