SEGRE

EXTERIORS DIPLOMÀCIA

Polèmica per una reunió entre Espanya i Gibraltar

PP, Cs i Vox exigeixen explicacions

Un moment de la reunió mantinguda dijous.

Un moment de la reunió mantinguda dijous.EFE/ SERVICIO DE INFORMACIÓN DEL GOBIERNO DE GIBRALTAR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres grups de l’oposició, el popular, el de Ciutadans i el de Vox, van reclamar ahir explicacions immediates al Congrés a la ministra d’Afers Exteriors, Arancha González Laya, per la seua reunió amb el ministre principal de Gibraltar, un “error històric” per al PP que el Govern redueix a una “anècdota”.

La trobada va tenir lloc dijous a Algesires i va desencadenar una onada de reaccions d’aquells partits que veuen en l’entrevista una abrupta ruptura en l’estratègia que Espanya manté amb el Regne Unit sobre Gibraltar i que dóna arguments als britànics en el contenciós amb Espanya per la sobirania del Penyal.

El PP va reclamar que la ministra respongui ja, davant del ple del Congrés dels Diputats, per aquest “error històric” que suposa “un baló d’oxigen per al Regne Unit”, i va situar el president del Govern, Pedro Sánchez, a reprovar la seua ministra. Segons el seu parer, l’Executiu “ha traspassat una línia roja” a causa que la conversa amb Picardo “qüestiona” els drets històrics d’Espanya sobre l’“última colònia europea”. Igual com el PP, Ciutadans va exigir la compareixença de la ministra en el ple del Congrés.

tracking