SEGRE

ESNOTICIA

Bèlgica prohibeix els viatges a Lleida i Osca i imposa una quarantena

Noruega i el Regne Unit confinaran tots els viatgers procedents d'Espanya || La Generalitat s'obre a relaxar les restriccions per a la cultura i els gimnasos

Una família francesa surt amb la compra que va fer ahir en un establiment del Pertús.

Una família francesa surt amb la compra que va fer ahir en un establiment del Pertús.ELI DON/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bèlgica va prohibir ahir els viatges no essencials a les províncies de Lleida i Osca i els que arribin des d’aquestes zones al país hauran de sotmetre’s a una quarantena de 14 dies i a un test de coronavirus, segons les últimes recomanacions de viatge del ministeri d’Afers Estrangers belga, en una iniciativa semblant a la que va fer divendres el Govern francès.

Així mateix, va advertir que s’ha d’augmentar la vigilància a l’hora de viatjar a l’Aragó, Catalunya, País Basc, Navarra, la Rioja i Extremadura, encara que no prohibeix desplaçar-s’hi. Per als qui entrin en territori belga des d’aquestes sis zones, es recomana guardar quarantena i fer-se una prova per detectar el SARS-Cov-2, encara que en aquest cas no és obligatori. Lleida i Osca es troben a la llista de zones roges o d’alt risc, mentre que les altres sis són zones taronges.

Des d’avui, els viatgers espanyols que arribin al Regne Unit hauran d’estar dos setmanes aïllats

D’altra banda, el Govern noruec ha decretat que els viatgers procedents d’Espanya que entrin a Noruega s’hauran de sotmetre a deu dies de quarantena domiciliària, segons va indicar la ministra noruega d’Agricultura i Alimentació, Olaug Bollestad. El Regne Unit també imposa des d’avui una quarantena de dos setmanes als viatgers procedents d’Espanya.

Per la seua part, Catalunya ha notificat en les últimes 24 hores 1.493 nous contagis de Covid-19, amb un total de 89.727 casos acumulats des de l’inici de la pandèmia, segons el departament de Salut.

Les xifres aportades per les funeràries registren tres noves víctimes mortals per coronavirus en les últimes hores, amb la qual cosa el número total de morts a Catalunya des del començament de la pandèmia ja s’eleva a 12.677.

Així mateix, el Govern va obrir la porta a revisar en els propers dies les restriccions en els sectors de la cultura i l’esport, com ara cines, teatres o gimnasos, a Barcelona i altres localitats afectades per rebrots de Covid-19, sempre que ho avalin les dades epidemiològiques.

Els brots creixen amb un sistema de rastreig encallat Diverses comunitats van notificar ahir nous brots de Covid-19 i un augment de contagis, mentre que les dades de funcionament del sistema de rastreig demostren l’escassa capacitat per identificar i vigilar els contactes de cada cas acabat de diagnosticar. Aragó, Catalunya, Navarra i País Basc són les comunitats que han registrat una incidència de casos més gran de Covid-19 en les dos últimes setmanes, i les reunions familiars són l’àmbit més freqüent d’exposició al virus, ja que són responsables del 25% dels nous contagis. Els casos estan augmentant almenys a 30 de les 52 províncies espanyoles.

Una família francesa surt amb la compra que va fer ahir en un establiment del Pertús.

Una família francesa surt amb la compra que va fer ahir en un establiment del Pertús.ELI DON/ACN

tracking