SEGRE

POLÍTICA CATALANA

ERC diu a Sánchez que sense taula de

Afirma que “el Govern espanyol ha buscat moltes excuses per no negociar”

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ahir a Blanes.

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ahir a Blanes.GERARD VILÀ/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident del Govern català, Pere Aragonès, va exigir ahir al Govern de Pedro Sánchez que “compleixi” primer el compromís d’aprofundir en la taula de diàleg sobre el conflicte català, abans de buscar el suport d’ERC en els pròxims Pressupostos Generals de l’Estat (PGE).

En una visita a Blanes, Aragonès va sortir al pas d’una informació publicada per La Vanguardia segons la qual el Govern de Sánchez buscarà el suport d’ERC per als pressupostos de l’any que ve abans que se celebrin les pròximes eleccions catalanes.

Aragonès, que és coordinador nacional d’ERC, va advertir el Govern central que “per arribar a un segon acord abans s’ha de complir el primer”, amb referència al compromís de desenvolupar la taula de diàleg sobre Catalunya que van pactar els republicans amb el PSOE i que va permetre desbloquejar la investidura de Pedro Sánchez.

La taula de diàleg entre la Generalitat i el Govern espanyol es va posar en marxa al febrer, però ja no hi va haver segona reunió perquè al març va esclatar la crisi del coronavirus i, des d’aleshores, els treballs d’aquest fòrum de negociació han quedat paralitzats.

Segons Aragonès, “el Govern espanyol ha buscat moltes excuses per no aprofundir en la via del diàleg i la negociació”, però si ara vol començar a parlar amb ERC per buscar “un segon acord”, abans ha “de complir el primer, sense excuses”. “No es tracta d’una o dos reunions, sinó d’un compromís clar amb la via de la negociació política per resoldre un conflicte polític”, va recalcar Aragonès, que va assenyalar que ERC està “a disposició per quan les altres parts estiguin d’acord” a reprendre la taula de diàleg, en al·lusió al Govern central i a JxCat.

A més, va instar Madrid a “explicar quin és el marc pressupostari de l’any que ve”, en el qual “hi haurà una menor recaptació d’impostos, perquè l’activitat econòmica s’ha reduït” i hi ha un “decreixement del PIB”.

Compareixerà a l’hemicicle per donar detalls del fons recuperació post-Covid acordat en l’últim Consell Europeu.

Sánchez acudeix a la Cambra Baixa en un ple extraordinari, ja que la crisi sanitària del Covid-19 ha obligat a estendre les convocatòries de comissions i sessions plenàries al mes de juliol, malgrat ser inhàbil al Parlament, per compensar així les setmanes perdudes.

Sánchez tanca el curs al Congrés marcat pel Covid El president del Govern, Pedro Sánchez, culmina aquest dimecres amb la seua compareixença davant el ple del Congrés dels Diputats un primer període de sessions de la legislatura marcat pel coronavirus, que va obligar a suspendre l’activitat parlamentària i continua amenaçant el pols del país amb nous brots a tot Espanya.

tracking