SEGRE

EUA PROTESTES

Nit de protestes violentes en diverses ciutats dels EUA

Almenys 45 detinguts a Seattle en marxes contra la brutalitat policial || La Casa Blanca avisa que endurirà la resposta

Un moment dels disturbis de dissabte a la nit a la ciutat de Portland.

Un moment dels disturbis de dissabte a la nit a la ciutat de Portland.DANIEL KIM /ZUMA WIRE/DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Estats Units van viure dissabte una nova nit de disturbis i protestes contra la brutalitat policial, especialment a Seattle (Washington) i Portland (Oregon), avivades per la decisió del president Donald Trump d’enviar agents federals per frenar la violència en algunes ciutats. A les dos ciutats de la costa oest dels EUA, les autoritats van alertar de “disturbis” i greu risc per a la propietat pública després dels xocs violents entre manifestants i les forces policials.

El compte de Twitter de la policia de Seattle va indicar que havia realitzat “quaranta-cinc arrestos en connexió amb els disturbis” i va agregar que “vint-i-un policies havien patit ferides per maons, pedres i explosius, la majoria dels quals van poder retornar a la feina”.

Una persona va morir tirotejada a Austin durant una protesta antiracista

La mort de George Floyd a mans de la policia a Minneapolis va provocar l’onada de protestes més gran a tot el país contra la violència racial en mig segle, i el mateix Trump va haver d’ampliar el perímetre de seguretat amb tanques addicionals a la Casa Blanca per les manifestacions a la capital nord-americana.

Tot i que les protestes més nombroses es van produir a la costa oest, també hi va haver manifestacions amb xocs violents en altres parts del país com Austin (Texas) i a Louisville (Kentucky).

A Austin, almenys una persona va morir tirotejada durant una protesta del moviment Black Lives Matter. La policia va anunciar la detenció d’una persona en relació amb aquest fet però es va negar a donar més explicacions.

Mentrestant, el responsable en funcions del Departament de Seguretat Interior, Chad Wolf, va afirmar que té previst endurir la resposta dels responsables federals a les protestes dels últims dies a Portland, ja que amenacen d’estendre’s a altres ciutats.

tracking