SEGRE

POLÍTICA BARÒMETRE

El CIS catapulta el PSOE, que es distancia del Partit Popular

El sondeig apunta a baixades de PP i Ciutadans i un increment de Podem, tercera força || L'independentisme es manté estable

Imatge d’arxiu del president Pedro Sánchez al Congrés.

Imatge d’arxiu del president Pedro Sánchez al Congrés.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) va atorgar en el nou sondeig publicat ahir una altra pujada al PSOE, al qual va concedir un 32,4 per cent en estimació de vot, tres dècimes més que a l’últim baròmetre, publicat a començaments d’aquest mes, amb la qual cosa els socialistes augmenten la distància amb el PP, la segona força política, fins als 13 punts.

En l’estudi sobre Opinió pública i política fiscal, elaborat entre el 9 i el 19 de juliol, el CIS dóna una baixada d’1,8 punts al Partit Popular, fins al 19,4 per cent, mentre que torna a situar Unides Podem com a tercera força política amb un 12,6 per cent en estimació de vot, cinc dècimes més que al sondeig anterior.

Els partits del Govern sumarien el 45% dels vots enfront del 40% de PP, Vox i Ciutadans

Per la seua banda, Vox recupera una mica de força i puja set dècimes, fins al 12,3 per cent. Malgrat remuntar una mica en aquest nou baròmetre, la ultradreta seguiria per sota dels resultats que va obtenir als comicis celebrats el mes de novembre de l’any passat. Ciutadans, en canvi, es mantindria pràcticament estable en el 8,7 per cent d’estimació de vot, i perdria només una dècima. La formació taronja havia pujat a l’anterior sondeig.

Per tant, segons l’estadística del CIS, la suma dels dos partits del govern de coalició, PSOE i Unides Podem, aconseguiria el 45 per cent dels vots i superarien la suma de PP, Vox i Ciutadans, que obtindrien el 40,4 per cent entre els tres.

Per la seua banda, l’independentisme català es manté estable. Esquerra Republicana (ERC) continuaria sent la sisena força política, mantenint un camí ascendent i pujant una dècima respecte al baròmetre anterior, amb un 2,8 per cent dels vots. JxCat perdria dos dècimes respecte a l’anterior sondeig i se situaria en un 1,3 per cent. Per la seua part, la CUP perdria una dècima i es quedaria amb el 0,50 per cent dels vots.

La majoria dels ciutadans, descontents amb els impostos El 40,3 per cent dels espanyols considera que a Espanya es paga molt en impostos, enfront d’un 44,2% que considera que regular i un 10,1% que diu que poc, mentre que un 77,2% no creu que els impostos es paguin amb justícia i que no paguen els que més tenen. Així mateix, gairebé un 90% pensa que hi ha bastant o molt frau fiscal, segons les dades de l’estudi Opinió pública i política fiscal realitzat pel CIS. En aquest sentit, un 58,3% creu que rep menys de l’Administració del que paga en impostos i cotitzacions, i només un 5,9% creu que rep més del que paga.

tracking