SEGRE

PROCÉS JUSTÍCIA

El Constitucional rebutja suspendre la pena de presó a Carme Forcadell

Carme Forcadell.

Carme Forcadell.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple del Tribunal Constitucional va rebutjar ahir per unanimitat deixar en suspens l’execució de la pena de presó imposada pel Tribunal Suprem a l’expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell, condemnada a onze anys i mig de presó per un delicte de sedició per la seua participació en el procés.

El Constitucional va desestimar així la pretensió de Forcadell que la seua condemna quedés a suspens fins a la resolució del recurs d’empara que va presentar la seua defensa. Entre les al·legacions exposava el risc que implica per a la seua salut complir pena de presó en una situació de pandèmia, però el Tribunal va respondre que la compatibilitat entre el compliment de la condemna i la salut correspon a les autoritats penitenciàries, amb el degut control del jutge de vigilància. A més, va argumentar a la interlocutòria que la seua decisió es basa en la gravetat dels fets enjudiciats i la pena imposada, ja que aquesta és de més del doble dels cinc anys de presó en què el Tribunal situa la frontera per suspendre les entrades a la presó. Així mateix, va afegir que suspendre l’execució de la condemna “suposaria una pertorbació greu d’un interès protegit constitucionalment, com és el de la garantia de l’efectivitat de l’actuació dels poders públics, en aquest cas del Poder Judicial”.

Forcadell, de la mateixa manera que la resta dels nou condemnats en la causa de l’1-O, gaudeix des de mitjans de mes del tercer grau penitenciari per decisió de la Generalitat.

tracking