SEGRE

JUSTÍCIA CORRUPCIÓ

El jutge cita com a investigada Corinna pels àudios de Villarejo

Imputa el que va ser soci de l'excomissari Rafael Redondo i l'empresari Juan Villalonga || Vol saber si l'examiga de Joan Carles I va fer un encàrrec al policia

Imatge d’arxiu de l’empresària Corinna Larsen, examiga del rei emèrit.

Imatge d’arxiu de l’empresària Corinna Larsen, examiga del rei emèrit.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón va acordar ahir imputar l’amiga de Joan Carles I, Corinna Larsen, a la peça en la qual investigava els enregistraments de les converses que aquesta va mantenir amb l’excomissari a la presó José Villarejo en les quals parlava de negocis opacs del rei emèrit a Suïssa.

El magistrat va ordenar la reobertura d’aquesta peça, denominada Carol i que és la número 5 del cas Villarejo, i els va citar tots dos a declarar com a investigats els pròxims 7 i 8 de setembre, al costat de l’empresari Juan Villalonga, i al que va ser soci de Villarejo Rafael Redondo, que també participaven en les converses.

El jutge diu que Corinna va poder incórrer en un delicte de suborn si va pagar Villarejo pels seus serveis

La reobertura d’aquesta causa, arxivada el 2018, es va acordar després que el jutge analitzés diversa documentació enviada recentment per la policia que incloguin nous àudios de Corinna trobats als domicilis de Villarejo i Redondo i la sol·licitud de cooperació judicial remesa per la Fiscalia suïssa en relació amb aquests fets. L’objectiu d’aquesta nova investigació és aclarir la possible existència d’un encàrrec per part de Larsen a Villarejo, amb el qual l’antiga amiga del rei emèrit pretendria obtenir dades sobre el seu assistent personal a Espanya, així com obtenir totes les circumstàncies que van poder envoltar aquest fet, “sense perjudici que això ens pugui portar a altres tipus d’infraccions”.

En una de les conversions mantingudes entre l’excomissari i Corinna, aquesta li exposa les seues inquietuds respecte a una assistent personal espanyola que podria estar filtrant informació sobre la seua vida privada. Villarejo, després de recomanar-li revisar les trucades i missatges, li va vendre els seus serveis explicant que tenia els “millors especialistes del món”. En aquest sentit, el jutge considera que s’ha d’esbrinar si l’encàrrec va arribar a materialitzar-se i si es va abonar quantitat per aquest, cosa que podria constituir delictes de suborn actiu i passiu en què podrien haver intervingut els investigats pels delictes comesos a Espanya. El jutge considera que aquests últims informes rebuts li permeten reobrir aquesta peça sense la necessitat d’una querella per part de la Fiscalia al tractar-se d’un delicte d’espanyol comès a l’estranger. La investigació s’amplia a Redondo, perquè se li van trobar a casa els primers àudios, i a Villalonga, que va ser qui, suposadament, va propiciar la trobada de l’excomissari i l’empresària.

tracking