SEGRE

ESTATS UNITS

Els EUA ja s'atansen a les 150.000 defuncions i un assessor de Trump, positiu

La vacuna pot arribar abans de les eleccions

Cues per fer proves PCR a North Miami, Florida

Cues per fer proves PCR a North Miami, FloridaEFE/EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els EUA van assolir ahir les xifres de 4.262.674 casos confirmats de Covid-19 i de 147.143 difunts, d’acord amb el recompte independent de la Universitat Johns Hopkins. Florida, que ja és el segon estat del país amb el nombre més elevat de contagis per Covid-19 als EUA, va registrar ahir 8.892 casos nous i 77 morts, encara que per primera vegada després de gairebé vint dies van baixar els contagis diaris per sota dels 9.000.

La creixent preocupació al Govern nord-americà va quedar patent amb el gir radical en el discurs per part del president Donald Trump, que havia mantingut fins fa poc cert escepticisme sobre la gravetat i magnitud del problema de la pandèmia als Estats Units. “Probablement, desafortunadament, [la pandèmia] empitjorarà abans que millorar. És una cosa que no m’agrada dir, però així són les coses”, va subratllar la setmana passada. D’altra banda, ahir es va saber que Robert O’Brien, assessor de Seguretat Nacional de Trump, va donar positiu per Covid-19 i es troba aïllat. Es tracta del funcionari de més alt rang del Govern que se sàpiga que hagi donat positiu pel nou coronavirus.

Per la seua part, les conclusions sobre l’efectivitat de la primera vacuna nord-americana contra aquesta classe de coronavirus podrien conèixer-se abans de les eleccions del pròxim 3 de novembre, en les quals Donald Trump es juga la reelecció, encara que el més probable és que arribin el mes de novembre o desembre, segons va explicar el principal epidemiòleg del país, Anthony Fauci.

tracking